Avui, 21 de maig, l’Hospital Moisès Broggi celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb diverses activitats i xerrades, sota el lema: “Treballem Junts”. Segons el Comité d’Empresa, ho fa després d’haver acomiadat durant els mesos de març i abril a unes 50 persones, la majoria precisament de infermeria, i es preveuen més acomiadaments aquest mes de maig. Així doncs, el Comité es pregunta, realment “Treballem junts?”

Segons s’informa en un comunicat del Comité d’Empresa (CE), el personal acomiadat de l’Hospital Moisés Broggi s’ha vist en l’obligació de denunciar a l’empresa, ja que la majoria dels seus contractes estaven realitzats en frau de llei.

El comunicat també fa públic que malgrat l’Hospital té un “codi ètic que diu basar-se en la confiança i el respecte als professionals”, les persones acomiadades han rebut amenaçes de que no que tornarien a ser contractades a l’Hospital si denunciaven aquesta situació.

El CE va sol·licitar al gerent que recapacités la “seva desafortunada decisió, perquè -encara que no li importés enviar a treballadors a l’atur-, fos conscient, sobretot, que es posava en risc la seguretat del pacient, que es desestabilitzaven els equips assistencials, i que tot això podia agreujar-se en coincidir amb el període vacacional”.

De moment, el CE informa que només s’han cobert 15 d’aquestes places estructurals, amb personal sanitari amb necessitats de formació i amb poc coneixement del funcionament de l’Hospital.  Aquesta nova situació, “necessàriament afecta a la qualitat de l’assistència que s’ofereix i augmenta les càrregues de treball de la resta del personal assistencial, principalment en el torn de tarda, que ha assumit la major part dels acomiadaments”.

Tota aquesta situació ve a afegir-se a la denúncia reiterada per part del CE, de la insostenible situació de les urgències del Moisés Broggi, “permanentment col·lapsades”, així com a la pretensió “verbalitzada per la Direcció, de que una empresa privada tingués, mitjançant conveni, accés a les instal·lacions de l’Hospital per tractar-hi als seus pacients”.

Finalment, el CE asegura no entendre que “aquests fets s’atribueixin a les retallades econòmiques de la sanitat pública en general, i del nostre Hospital en concret, quan, segons el publicat pel diari El País (20 de Novembre 2013), la remuneració del nostre gerent es sitúa entre les dels 20 directius d’empreses públiques millor pagats de Catalunya”, denuncien.

Per tot això, el CE ha sol·licitat una reunió amb la Direcció de Catsalut, “per a que es pugui solventar la greu situació que la desafortunada decisió de la Direcció del Consorci Sanitari Integral ha provocat a l’Hospital Comarcal”, finalitza el Comunicat.

Així doncs, en un dia com avui en que es reivindica la gran tasca dels i les professionals que es dediquen a la infermeria; el personal del Moisès Broggi ha volgut visualitzar el seu malestar, modificant el programa de les jornades sobre inferemeria que es celebren avui al centre:

 

Programa modificat per reivindicar la situació que viu l'Hospital Moisés Broggi
Programa modificat per reivindicar la situació que viu l’Hospital Moisés Broggi

 

 

Programa original
Programa original

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here