El Tribunal impugna la resolució dictada per l’OARCC i obliga a Agbar a assumir les costes del procés. La secció cinquena de la sala contenciós-administrativa del TJSC respon així a la sol·licitud d’Agbar d’executar immediatament la resolució que va invalidar l’adjudicació de l’empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat les mesures cautelars que havien de suspendre la concessió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona i ha obligat a la part demandada, Agbar, a assumir les costes del procés, que no superen els 800 euros.

La interlocutòria impugna l’execució de la resolució dictada per l’Òrgan administratiu de recursos contractuals de Catalunya (OARCC), que havia estimat mesures cautelars per evitar que Acciona gestionés l’ATLL mentre arribava la sentència definitiva del cas.

El TSJC al·lega que aquest resolució no és “l’execució d’una sentència”, sinó una “interlocutòria que desestima una mesura cautelar”, per la qual cosa conclou que “no es pot plantejar per aquesta via una pretensió que sobrepassi el marc d’aquest procés”.

L’OARCC va resoldre després de l’adjudicació que Acciona havia de quedar exclosa del procés de privatització perquè la seva proposta incomplia el calendari d’inversions del concurs.

En l’escrit remès per Agbar al TJSC, el grup que presideix Ángel Simón sol·licitava, en la pràctica, que es revoqués el contracte amb Acciona i se li adjudiqués ja la gestió d’aquesta companyia pública a Agbar.

Així doncs, la privatització més important de la gestió d’una empresa pública duta a terme per la Generalitat, segueix quedant pendent a l’espera de que el TSJC es pronunciï sobre el fons del conflicte; mentre plataformes com Aigua és Vida, reclamen recuperar-ne la gestió pública.

El cas d’ATLL també encén els ànims al Parlament. PSC i ICV-EUiA van presentar diverses propostes en les que es demanava que s’aturés el procés de privatització d’Aigües Ter-Llobregat.  Tant el PSC com la coalició ecosocialista, van lamentar que el grup d’ERC “s’hagi alineat de nou amb CiU” i, en el sentit contrari de com havia actuat en l’anterior legislatura, votés en contra de les propostes d’anul·lar la concessió del servei d’ATLL.

 

Font: ACN i Efe

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here