Del 21 al 23 de maig, a Sant Just Desvern es debat sobre “La gestió de l’aigua als Espais Periurbans”, en el marc de la 25a reunió de FEDENATUR, l’Associació Europea de Parcs Periurbans. El parc de Collserola i els espais fluvials del Llobregat, acolliran diverses visites com a exemple de patrimoni natural i rural ubicat en zones periurbanes, i que cal protegir

Avui, a Sant Just Desvern, l’alcalde de Sant Just Desvern i president de FEDENATUR Espanya, Josep Perpinyà, obre la jornada tècnica que es fa a Can Ginestar, en el marc de la qual es presentaran accions de recuperació del riu Ripoll a Sabadell o actuacions realitzades a l’Albufera de València i a zones humides de Múrcia. Com a exemples europeus, hi haurà ponències d’espais naturals de França i d’Itàlia.

Les jornades també inclouen dues sortides. Ahir, 21 de maig, es va fer una visita tècnica als espais fluvials del Llobregat i del Besòs com exemples de recuperació i elements essenvials del Pla d’infraestructura; i demà dia 23 hi ha previst una visita al Parc Natural de la Serra de Collserola on es mostraran les últimes actuacions sobre gestió de l’aigua: el pantà de Can Borrell i el pantà de Vallvidrera.

Des de FEDENATUR es promou la protecció i la revalorització d’espais naturals i rurals situats en àrees periurbanes i metropolitanes, com és Collserola. I a través d’activitats i jornades com la que aquest mes es farà al municipi baixllobregatí, també es vol promoure una gestió sostenible i la utilització racional dels recursos existents en aquests espais mitjançant la informació, la sensibilització i la difusió.

Un altre dels objectius claus de l’associació és donar resposta a les necessitats d’oci de la ciutadania, compatibilitzant els usos amb la conservació dels espais.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here