Davant de l’Olivera, un casal de barri de Sant Boi que és centre de referència en matèria educativa, la coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camatsva demanar ahir el vot per la coalició per una “Europa igualitària i social”. “Davant d’aquells que s’han arronsat massa vegades”, va dir Camats en referència als socialistes, “el vot per ICV-EUiA és un vot per la igualtat i per la justícia social” que garantirà “el combat a l’austeritat” però també la denúncia de les retallades a l’Estat del Benestar i a un dels seus pilars fonamentals, l’educació. Posteriorment, Camats va participar un acte de campanya a Sant Feliu de Llobregat, acompanyada de Jordi San José, alcalde de la localitat governada per ICV-EUiA

Acompanyada per el grup municipal d’ICV Sant Boi, Camats va explicar en la seva visita al casal l’Olivera, que “de cara al 25M, el vot que segur que guanya és el del dret a decidir perquè serà majoritari i plural però el que hem d’arrencar és que guanyi un vot contra l’austeritat i a favor de la igualtat”, va assegurar Camats des de Sant Boi de Llobregat,  que va voler deixar molt clar igual que Ernest Urtasun va fer ahir que “aquest vot no el garanteixen ni CiU, ni ERC” que han avalat retallades als Pressupostos del 2014 però tampoc el PSC” que a Europa ha governat amb el PP. “El vot que garanteix el dret a decidir però també la lluita per una Europa Social és ICV-EUiA”, va sentenciar.

D’aquesta manera, la també portaveu parlamentària d’ICV-EUiA va denunciar “la càrrega ideològica” de les retallades en educació imposades per la Troika i aplicades a Catalunya pel Govern de CiU amb el beneplàcit d’ERC i pel PP que perjudiquen a la població més vulnerables i repercuteixen en la igualtat d’oportunitats. “Les retallades en educació castiguen a qui menys recursos té empetiteixen l’Estat del Benestar i provoquen desigualtat”, va assegurar Camats, per la qual cosa va voler deixar molt clar que diumenge cal votar en contra de l’austeritat.

Posteriorment, Camats es va traslladar a la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu, on ICV-EUiA ostenta l’alcaldia i on va realizar un acte a la plaça de la vila, acompanyada per l’alcalde ecosocialista de Sant Feliu, Jordi San José, i per el també diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, David Companyon.

San José va defensar el vot a ICV-EUiA el proper dia 25 perquè “el vot a ICV-EUiA representa a la gent de Sant Feliu, a la gent del Baix Llobregat, a la gent de Catalunya; a tota la gent treballadora que està farta de les retallades i l’austeritat, i que vol dir prou a l’Europa de Merkel, Rajoy o Mas. Perquè hi ha alternativa, es pot construir una altra Europa, per això aquestes eleccions son tan importants”, va sentenciar l’alcalde santfeliuenc.

sanjosecamats

Per la seva banda, Companyon, també va animar a la participación massiva en aquestes eleccions, perquè “des del sofà de casa no es canvien les coses”. El diputat ecosocialista va defensar les propostes d’ICV-EUiA per sortir de la crisi d’una forma “justa socialment i de manera sostenible mediambientalment”, i va defensar que “no és que no es puguin fer les coses d’una altra manera, el que passa és que PP i PSOE i els grans poders econòmics no volen. Els hem de fer canviar d’opinió, que tinguin por de les urnes i de la força del canvi”, va sentenciar.

Finalment, Camats va defensar que “s’ha de trencar aquest bipartidisme que ens ofega, que fa que els dos grans partits -PP i PSOE- s’ho maneguin tot entre ells per a que mai canvii res, per a continuar carregant sobre les esquenes de la gent el desmantellament de l’estat de benestar i la pèrdua de drets”. La diputada ecosocialista va defensar el vot a ICV-EUiA com a la manera més útil de dir que no als retrocessos que estem patint, perquè, va avisar, “creieu que no podem anar a pitjor? Què me’n dieu les dones que fins fa quatre dies pensavem que ja teníem els nostres drets sexuals i reproductius garantits? L’exemple de la vergonyosa i retrògrada llei contra l’avortament del Ministre Gallardón, és un de tants exemples de que la dreta ens vol fer retrocedir en drets i en benestar. Ens ho volen pendre tot”, va sentenciar.

Davant d’aquesta situació, la coordinadora nacional d’ICV va demanar el vot per a la seva coalició “perquè ICV-EUiA portarà al Parlament Europeu la defensa del dret a decidir de Catalunya, però també la defensa del dret a decidir-ho tot. Perquè volem decidir-ho tot, volem una democracia més participativa, unes institucions europees més democràtiques , i una Europa per la gent i no pels poderosos”.

Condemna de l’atac al cotxe de Montoro

camatsstboiPer altra banda, i preguntada pels periodistes, Camats també va voler condemnar l’atac al cotxe del ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro: “em sembla violent que tirin pedres però també que em sembla violent que et facin fora de casa, la situació de molta gent que no pot encendre la calefacció o ha de patir perquè no pot omplir la nevera”. “Això també són situacions violentes que cal combatre i denunciar”, va assegurar Camats que ha volgut posar de manifest que “una violència no es combat amb una altra violència”.

“La millor manera de lluitar contra la violència que representen les retallades, l’exclusió social, el patiment o el no poder arribar a finals de mes és expulsar de les institucions aquells que la fan possible”, va assegurar la coordinadora nacional per la qual cosa va concloure que la millor manera de fer fora de les institucions els que retallen, “és anant a votar diumenge”.

La candidata de les joventuts d’ICV-EUiA al Parlament Europeu, Delfina Rossi, també va visitar ahir el Baix Llobregat

Rossi va participar d’una repartida de material a l’Estació de Renfe de Cornellà, acompanyada pels coordinadors d’ICV del Baix Llobregat, el regidor de Cornellà Arnau Funes, i la regidora de Castelldefels, Candela López, així com per membres de la direcció d’ICV Cornellà.

delficornellaLa jove candidata va explicar que “estem fent una campanya demostrant a la gent jove que hi ha alternativa i que el proper 25 de maig podem canviar les coses, perquè després a les eleccions municipals, a les catalanes i a les espanyoles també puguin canviar les coses”. “El proper 25 de maig és imprescindible un vot jove que digui sí a un altre futur, però també a un altre present”, va sentenciar.

Per la seva banda, Funes va denunciar que “som una comarca on molta gent jove que ha hagut de marxar fora no només a altres llocs de Catalunya sinó també a la resta d’Europa com a conseqüència d’un elevat índex d’atur. A més som una comarca amb una important tassa de fracàs escolar, però també amb molts joves universitaris que han tingut oportunitat de formar-se i de tenir un bon currículum formatiu però que no troben sortides laborals. Des d’ICV-EUiA estem denunciant aquesta situació, ja que actualment als nostres joves no els podem oferir un futur que no sigui treballa a l’oulet de Viladecans o de l’Splau o a Europa a servir cafès. Són milers de joves que estan patint la crisi i que cal posar remei. Que aquesta gent jove sigui conscient que el pròxim 25 de maig es juga molt i han d’anar a votar.”

Posteriorment, la candidata ecosocialista es va trasladar a Molins de Rei, on es va celebrar un altre acte amb la militància de Joves d’Esquerra Verda del Baix Llobregat.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here