El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit al PP des de Martorell, que a Catalunya no hi ha fractura social i ha cridat a les urnes per a que es consolidi l’inici de la recuperació econòmica, la creació d’ocupació i el dret a decidir. Ho va dir aquest ahir al vespre en un míting de campanya al Centre Cultural de Martorell, en un acte que va comptar amb la presència de Francesc Gambús, número dos de la candidatura de CiU, de Ramon Espadaler, president del Consell Nacional d’UDC i del president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve

En la recta final de campanya, el líder de CiU va respondre, als qui pronostiquen que abans es trencarà Catalunya que Espanya, que “el proper 25 de maig està a les nostres mans donar una lliçó democràtica per a que entenguin que hi ha una sola Catalunya que vol votar”. Aquest diumenge, “Catalunya guanya amb més participació, amb les urnes plenes i les institucions catalanes reforçades per assegurar la recuperació econòmica, la creació de llocs de treball i poder votar el 9 de novembre quan el president de Catalunya convoqui la consulta perquè el poble de Catalunya decideixi lliurement el seu futur”, ha dit Mas, qui ha posat com a exemple Escòcia i el Regne Unit per a evidenciar que “quan cal, s’han d’adequar els marcs legals”.

masdecaraEl President Mas va subratllar la importància de votar a les eleccions europees que se celebraran el proper diumenge, i que cal fer-ho per Convergència i Unió perquè “cal votar el 25 de maig per reforçar la recuperació econòmica i assegurar-nos votar el 9N”.

En un míting de campanya celebrat a Martorell i que va omlir de gom a gom l’auditori del Centre Cultural de la localitat baixllobregatina; el President va defensar “la dimensió social d’Europa” i l’augment del pes de les polítiques socials del Govern de la Generalitat en l’actual context de crisi econòmica i social. “Hem actuat amb la màxima sensibilitat social, fins al punt, que la proporció de despesa social és la més alta dels últims 30 anys”. El president també ha donat xifres econòmiques positives; com la previsió de creixement per Catalunya o el 52% de captació d’inversió industrial de l’Estat.

I en aquest sentit, el líder de CiU va destacar la importància d’Europa, no només des del punt de vista de l’economia catalana; sinó també pel que representa com a benestar social dels ciutadans.“Europa és de llarg, on s’ha apostat més per les polítiques socials d’iniciativa pública; som el 7% de la població mundial i representem més del 50% de les polítiques socials d’arreu del món”.

El president va concretar que les polítiques socials garanteixen que Catalunya sigui un país modèlic en “cohesió social”. En aquest sentit el President Mas va exemplificar aquesta cohesió social en una comarca com el Baix Llobregat. “Catalunya significa moltes coses, una llengua, una cultura, un dret civil català; però també vol dir molta gent vinguda de fora o d’altres territoris d’Espanya, que van venir a Catalunya i han fet d’aquesta terra el seu país”.

Per això, el president va recordar que malgrat el discurs de la por que fan algunes formacions polítiques i partits polítics d’arrel estatal que “aquest és un país que vol votar en la seva gran majoria, essent un país absolutament barrejat”.

Mas no es va referir a l’atac contra el cotxe de Cristóbal Montoro i només va apuntar que CiU “no caurà en provocacions ni en la burxa d’altres formacions”.

Campanya en positiu

masn2També va intervenir el president del Consell Nacional d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, remarcant que “aquesta Catalunya que volem construir amb el nostre vot a partir del 25 de maig i del 9 de novembre és una Catalunya en positiu, de forma constructiva i propositiva”. I va assenyalar que Convergència i Unió condemna la violència en un acte electoral d’ahir. “Combatrem amb els recursos i les eines que l’estat democràtic i de dret que ens dóna”, va assegurar tot afegint que “ni les interpretacions interessades dels fets amb  la intenció de mostrar una Catalunya trencada i fragmentada, ni els un ni els altres ens faran variar el to constructiu i positiu ide la nostra campanya”.

Espadaler va garantir que “La gent de Catalunya diem no a la violència, amb un sí convençut a qualsevol expressió de l’àmbit parlamentari amb la paraula i des del respecte”, va destacar. Finalment el president del Consell Nacional d’UDC ha explicar que “tenim moltes raons per anar a votar, el 25 de maig és una fita important en el camí cap al 9 de novembre”.

Per la seva banda, el candidat número dos de CiU, Francesc Gambús, va afirmar que “són molts els que volen que perdem el partit, i que fins i tot estan disposats  a no jugar net” i va afegir que “el que importa és voler votar, saber votar i votar bé”.

Gambús va apuntar que “demà com cada divendres es reunirà el consell de ministres”. “Portem uns quants divendres al llarg dels últims anys  en els quals entre la LRSAL, la llei Wert, la d’unitat de mercat, la de caixes, la d’acció exterior, el pla  hidròlògic; un diu sort que ens estimen, perquè si no ens estimessin…”.

Per això Gambús va demanar un “prou, rotund” davant d’aquests “divendres de passió”, entonant un “sí per Catalunya i un sí per Europa, votant CiU”.

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va obrir l’acte dient que “si volem un procés fort i consistent, cal que CiU tingui un gran resultat”.

esteveacte

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here