L’Audiència de Barcelona considera provat que els agents es van deixar subornar per evitar inspeccions d’estrangeria i decreta el tancament definitiu dels dos macroprostíbuls

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de fins a deu anys de presó els responsables dels macroprostíbuls Riviera i Saratoga de Castelldefels, en considerar provat que van explotar prostitutes i van subornar policies estatals per evitar inspeccions d’estrangeria.

La sentència també condemna els policies a penes de fins a sis anys per rebre els suborns i no perseguir els delictes de prostitució, donant-los informació privilegiada. La majoria de condemnats ja han anunciat que recorreran la sentència, que aplica penes molt inferiors a les sol·licitades per la fiscalia.

A més, l’Audiència ha ordenat el tancament definitiu dels dos establiments i la dissolució de les societats.

En una sentència de més de 600 pàgines, la Secció Novena de l’Audiència ha imposat sis anys de presó al comissari de la Policia Nacional Luís G.; cinc anys i cinc mesos a l’inspector José Javier M.P.; cinc al policia ara jubilat Andrés O.; tres anys a l’inspector Abundio N.; un any i sis mesos a l’agent Ignacio Landa i a una multa al polícia ras Manuel M.

La màxima pena, deu anys i cinc mesos de presó, la hi ha imposat al propietari del Saratoga, Raul P.; set anys i onze mesos per al també propietari, José Carlos H.; cinc anys i sis mesos per a l’encarregat d’aquest prostíbul Carmelo S.; quatre anys per al segon encarregat del bordell, John Hawer M.; vuit anys i onze mesos per al propietari del Riviera Antonio H.; set anys i onze mesos pel també propietari José V. i quatre per a l’encarregat d’aquest Salah I., entre d’altres condemnats.

 

Fonts: ACN i Europapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here