La protesta arriba després de dos dies de manifestacions i aldarulls com a reacció al desallotjament de Can Vies, davant la decisió de desallotjar l’edifici ocupat -propietat de TMB- i enderrocar-lo. Al Baix Llobregat, també ha arribat l’onada de solidaritat amb Can Vies, que s’ha traduït en concentracions a diverses localitats com Sant Feliu de Llobregat, Cornellà, o Olesa de Montserrat. A Olesa, la seu de CiU ha patit una pintada on s’hi llegeix: “Can Vies no es toca, corruptes!”

Una nova pintada a la seu de CiU d’Olesa apareguda aquest matí, amb el lema “Can Vies no es toca, corruptes!”, ha aixecat les crítiques de la formació nacionalista. La pintada ha aparegut aquest matí després d’una intensa nit al barri de Sants de Barcelona, amb episodis de violència i enfrontaments entre Mossos i manifestants arran del desallotjament i enderroc del Centre Social Autogestionat de Can Vies.

La cap de llista de CiU, Mercè Jou, ha lamentat aquest acció, tot afirmant que respecta “la diversitat d’opinions però no aquesta manera d’expressar un desacord”. La regidora hi ha afegit que “les coses no s’arreglen fent pintades o cremant furgonetes, com va passar amb TV3”. Mercè Jou també ha criticat que la pintada vegi “més enllà perquè se’ns acusa de corruptes sense saber perquè”.

La regidora ha aprofitat per dir que a la seva formació els “sobta” que tenint la seu en un lloc tan cèntric com és la plaça de les fonts “la policia local no enxampi mai els autors”, ja que no es la primera vegada que la seu de CiU a la localitat baixllobregatina, pateix aquest tipus d’atacs. La diputada de CiU també ha anunciat que presentaran l’oportuna denuncia.

A Cornellà, s’ha convocat una concentració a les 19h, sota el lema “El Baix Llobregat amb Can Vies” que, s’han unit a la protesta de l’Hospitalet de Llobregat. Des d’allà, unes 200 persones han marxat cap a la plaça de Sants, on s’han sumat al miler de persones que protestaven des de dos quarts de nou de la nit d’aquest dimecres, contra el desallotjament de l’edifici ocupat de Can Vies aquest dilluns.

La protesta arriba després de dos dies de manifestacions i aldarulls com a reacció al desallotjament. El miler de concentrats, que han arribat des de diversos barris de la ciutat, han tallat la carretera de Sants i han protagonitzat una cassolada de protesta contra la decisió de desallotjar l’edifici ocupat -propietat de TMB- i enderrocar-lo. L’acte s’ha desenvolupat de manera pacífica i ha congregat majoritàriament gent jove, però també s’hi han pogut veure persones de totes les edats i fins i tot, famílies senceres.

Però poc abans de les deu de la nit d’aquest dimecres, quan la manifestació ja recorria la carretera de Sants, els Mossos d’Esquadra han realitzat una càrrega que ha aconseguit la seva dissolució. Els Mossos han advertit  en diverses ocasions als manifestants que no podien superar el carrer Creu Coberta, però els manifestants han fet oïdes sordes a l’advertiment i han seguit tirant endavant. I els Mossos han carregat.

Immediatament la manifestació s’ha dispersat i alguns manifestants han llençat petards, pedres o han cremat contenidors, tot i que la majoria ha actuat de forma pacífica. Els Mossos han protagonitzat diverses càrregues.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here