Somescola Baix Llobregat va presentar ahir la mobilització del 14 de juny per l’escola catalana. Representants de la coordinadora van fer una crida a tota la comunitat educativa, les entitats i la societat en general, a assistir a la mobilització, que sota el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, tindrà lloc a les 18 h a la Gran Via amb el passeig de Sant Joan de Barcelona

L’acte va comptar amb la intervenció de Josep Maria Cervelló, portaveu nacional de Somescola.cat, i Jordi Ribó, president d’Òmnium Cultural -Baix Llobregat. Jesús Blanco, conseller d’educació del Consell Comarcal del Baix Llobregat en va fer la introducció. Cervelló i Ribó van valorar la situació actual i van coincidir en destacar la defensa col·lectiva del model escolar vigent com una qüestió de democràcia i de país. Així, han rebutjat la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules.

Jordi Ribó va qualificar d’amenaça imminent la sentència del TSJC que el 2 de juny pot obligar a imposar una quota lingüística a les aules catalanes si un sol alumne ho demana. També va ressaltar que “el nostre model educatiu ens dóna normalitat, cohesió social, igualtat d’oportunitats i més integració per la qual cosa no hem de fer cap passa enrere”.

Per altra banda, Josep Maria Cervelló, va destacar la vàlua de la comunitat educativa i que” hem d’estar orgullosos de les persones que la formen, que sabran donar resposta a aquests atacs polítics i jurídics”.

A més, va demanar al govern un pronunciament clar i va remarcar que “justament el Baix Llobregat és l’exemple més evident de l’èxit del nostre model d’escola i la vigència i fortalesa del català”.

Convocada per 43 entitats cíviques i educatives que formen Somescola, la mobilització del 14 de juny serà un clam a favor de l’escola catalana i del sistema d’immersió lingüística -un model d’èxit i cohesió social que ha afavorit la igualtat d’oportunitats-, a més d’un reconeixement a la comunitat educativa que ho fa possible, tot coincidint amb el final de curs escolar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here