El cap de setmana del 7 i 8 de juny, Torrelles celebra la seva 34ª Festa de la Cirera, i enguany ho fa habilitant una web on les persones interessades hi trobaran tota la informació sobre la Festa, la seva història i les cireres de Torrelles. També informacions útils de cara a la Festa de la Cirera d’enguany i fins i tot el documental Entre Cirerers, que centra la mirada en els pagesos, els impulsors de la festa de la cirera, des de la perspectiva d’avui

La Festa de la Cirera de Torrelles arriba a la seva 34ª edició estrenant web, http://festacirera.cat/, un espai on descobir tots els secrets sobre la producció de cireres, les seves varietats i propietats, la història de la Festa i sobretot, el munió d’activitats per a tots els públic que durant el cap de setmana del 7 i 8 de juny es celebraran a la localitat baixllobregatina.

Aquí hi podeu trobar el programa complert, però us oferim un avenç de les activitats més importants que Torrelles acollirà durant el cap de setmana:

MERCAT DE LA CIRERA

Les parades de cireres estan ubicades a la plaça Sant Martí. Al Mercat de la Cirera, s’hi poden comprar i provar les diverses i atractives varietats de cireres torrellenques, produïdes per una dotzena de pagesos locals. A més, el mercat s’avança a la festa amb la presència de parades a la plaça Sant Martí els dos caps de setmana previs a la Festa de la Cirera (de 10h a 14h).

EXPOSICIÓ DE LA CIRERA

A l’Ateneu Torrellenc trobareu les tradicionals paneres elaborades amb cireres de la temporada i que van a concurs (Millor Presentació –Cirera Argent), i també la mostra de cireres que opten a premi per la seva qualitat (Millor Qualitat – Cirera Or). A més, es pot visitar l’exposició central de la 34a Festa de la Cirera, sota el lema La volta al món de cirera en cirera Saps que pots collir una cirera cada dia de l’any.

FIRA D’ARTESANIA I PRODUCTES LOCALS

Els firaires i els seus productes gastronòmics i artesanals, procedents de Torrelles de Llobregat i d’arreu de Catalunya, estaran situats al carrer Major. La Festa de la Cirera aposta cada cop més per oferir productes locals i de proximitat per donar-nos a conèixer el que tenim més a prop.

5a FIRA DEL VI

Al carrer Sant Pau, trobareu aquesta 34a edició de la festa, la Fira del Vi de Torrelles que, per primera vegada, s’uneix a la Festa de la Cirera. El passat vinícola del municipi s’alia amb el present, marcat per la producció de cireres com a emblema i producte estrella.

MOSTRA D’ENTITATS I COMERÇOS

Comerços i entitats locals donen a conèixer cada any els seus productes, activitats i projectes amb motiu de la Festa de la Cirera. Enguany trobareu les ja típiques paradetes de canyís i estands distribuïts pel carrer Major i a Cal Joc.

ELBUS.CAT

‘elbus.cat’ és un autobús anglès de dos pisos que volta les comarques catalanes amb l’objectiu de donar valor al sentiment del poble català. Una iniciativa de tres empreses catalanes que es concreta amb una botiga ambulant. Ara arriba a la Festa de la Cirera de la mà de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Torrelles.

Torrelles de Llobregat conserva una terra treballada i una economia lligada al cultiu dels cirerers. El municipi manté desenes d’agricultors en actiu, centenars d’hectàrees de terreny productiu. La terra torrellenca i el seu fruit més apreciat, la cirera, han adquirit reconeixement i garantia de qualitat arreu del país. La cirera de Torrelles es un fruit selecte i apreciat. Cada primer cap de setmana de juny celebra la seva festa, enguany no us perdeu la 34a Festa de la Cirera de Torrelles, el 7 i 8 de juny!

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here