L’Associació Catalana de Ceràmica organitza un any més, a Esplugues, la Trobada de col·leccionistes de rajola catalana i de ceràmica antiga, que celebra aquest 2014 la 34a edició. La cita tindrà lloc, entre les 10 i les 14 hores de demà  diumenge, als jardins de Can Tinturé. Avui dissabte,  es durà a terme una nova edició de l’activitat ‘Encenem el forn’

Es tracta d’una fira monogràfica de ceràmica antiga on es poden veure i adquirir peces de diferent valor.

Programa de la jornada:

10 h. Obertura.

11.30 h. Demostració de pintada de rajoles.

12.30 h. Desenfornada de peces a La Rajoleta.

13.30 h. Sorteig de lots oferts pels participants.

Activitats paral·leles:

– Portes obertes als Museus Can Tinturé i La Rajoleta.

– Visites guiades gratuïtes a Can Tinturé (12 h) i a La Rajoleta (11 i 13 h).

‘Encenem el forn’

D’altra banda, en el marc de la XXXIV Trobada de col·leccionistes de rajola catalana, el Museu de Ceràmica La Rajoleta celebrarà avui dissabte, 31 de maig, una nova edició de l’activitat ‘Encenem el forn’.

La Rajoleta conserva parcialment un forn de reflex metàl·lic que es va utilitzar a l’antiga fàbrica Pujol i Bausis durant el Modernisme. Aquest tipus de ceràmica, d’origen islàmic, va ser recuperada al segle XIX per arquitectes com Antoni Gaudí o Lluís Domènech i Montaner, que van convertir La Rajoleta en un destacat centre productor.

L’any 2009 es va construir una reproducció  del forn per difondre aquesta tècnica tan laboriosa. Enguany, l’Escola Municipal de Ceràmica i l’Associació de Ceramistes de Catalunya realitzaran la quarta cuita experimental de recuperació d’aquesta tècnica mil·lenària.

Entre les 9 i les 14 hores de dissabte es durà a terme l’enfornat de les peces. Diumenge, cap al migdia, es procedirà a la desenfornada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here