Amb motiu de l’abdicació del rei avui dilluns 2 de juny, s’han convocat mobilitzacions arreu del territori per demanar que Espanya avançi cap a la República. A la majoria de pobles i ciutats les mobilitzacions tindran lloc davant dels Ajuntaments a les 20 hores. Joan Carles abdica per donar pas a una “generació més jove” que afronti les reformes i els “desafiaments de l’endemà”

El rei Joan Carles I ha argumentat a través d’una declaració institucional que ha abdicat a favor del príncep Felip per donar pas a primera línia a “una generació més jove” que pugui fer front a les reformes que “la conjuntura demana” i als “desafiaments de l’endemà”.

abdicacionEl monarca de 76 anys ha explicat que va prendre la decisió el passat gener, pel seu aniversari. Però no ha volgut anunciar la seva abdicació fins que s’ha recuperat del seu estat de salut i ha pogut reincorporar-se a l’agenda oficial.

Sobre el príncep Felip, ha destacat que encarna “l’estabilitat” i té la “maduresa necessària per assumir en plenes garanties” el regnat i obrir una “nova etapa d’esperança”.

Davant d’aquest anunci, diversos partits polítics d’esquerres i entitats favorables a la República, han convocat manifestacions a les 20 hores davant dels consistoris municipals d’arreu de Catalunya, i també del Baix Llobregat, on tenim confirmació de que es realitzaran concentracions a Castelldefels, Corbera, Santa Coloma de Cervelló, Vallirana, Sant Vicenç dels Horts, Esparreguera, Molins de Rei, Sant Joan Despí, Cornellà, Gavà, Sant Feliu, Esplugues i Viladecans entre d’altres.

Les diverses entitats i partits convocants utilitzen el hashtag #AlBaixNoTenimRei per les seves piulades.

 

Font imatges: Casa Reial 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here