La celebració, el 28 de juny al parc dels Torrents de la localitat baixllobregatina, marcarà l’inici del programa commemoratiu

Esplugues continua recordant el poblat que els Estudis Balcázar van construir a la ciutat per rodar-hi pel·lícules de l’Oest als anys 60 i principis dels 70, i ho fa amb una gran festa –la primera activitat d’un seguit d’actes que se celebraran fins al novembre– que transformarà el parc dels Torrents per tornar a l’època i al lloc que van inspirar el western.

Una part important de la festa, programada per a la tarda del 28 de juny, serà la gimcana que s’ha preparat des del Consell d’Infants, amb 11 proves relacionades amb el motiu de la jornada: trivial, jocs d’aigua, tresors, curses, cavalcades a cavall, jocs de punteria, tallers de xapes de xèrif, cuina, papiroflèxia, etc.

A més, també hi haurà inflables, una sessió de cinema amb la projecció d’El llanero solitario (2013), l’actuació de Musicorum, una tabalada, ball, un taller de country i un espectacle de màgia, entre altres activitats.

esplugascity50Aquesta festa marcarà l’inici oficial de la commemoració del 50è aniversari d’Esplugues City, que va ser presentada, el passat 26 de març, amb una conferència de Salvador Juan, coautor del llibre Més enllà d’Esplugas City. Al mes de juny, també començarà a rodar per escoles i equipaments una exposició sobre la història del poblat, que el públic en general podrà visitar a la Biblioteca Pare Miquel de l’1 de juliol al 30 de setembre.

D’altra banda, la projecció d’El llanero solitario al parc dels Torrents obrirà un cicle de cinema dedicat al western que es perllongarà fins al 15 de novembre. El film estrella del cicle serà Pistoleros de Arizona, el primer rodat a Esplugues, que es podrà veure a L’Avenç el 27 de setembre.

Abans, però, aquesta commemoració vestirà els actes principals de la Festa Major, del 19 al 22 de setembre.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here