La delegació de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet va acollir la setmana passada una jornada sobre finançament davant les dificultats creditícies que afecten el teixit empresarial, frenant-lo a l’hora de poder assolir els seus objectius o emprendre noves estratègies empresarials

Ramón Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, va inaugurar la jornada deixant palès que “les pimes i autònoms del territori tenen greus problemes per desenvolupar i poder competir en els mercats internacionals”.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va ressaltar algunes de les accions impulsades a la ciutat per tal d’incentivar la creació d’ocupació i reactivar l’activitat econòmica del territori. En aquest sentit va destacar “la importància d’atorgar subvencions a les empreses que contractin persones aturades i de subvencionar les persones que posin en marxa una activitat empresarial com a autònomes”.

És per això que durant la jornada diversos experts van presentar alternatives de finançament empresarial amb l’ajuda d’empresaris que van explciar les seves experiències diversificant els canals de finançament:

  • Mercado Financiapyme. “És una iniciativa innovadora proposada per PIMEC que està donant molts bons resultats”, va explicar Fran de la Torre, director del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC. “Hem aconseguit més de 30 milions d’euros per a 46 empreses en les set edicions ja celebrades. El proper 30 de maig convocarem la vuitena i tornarem a reunir les entitats públiques i privades, nacionals i internacionals, que financen la petita i mitjana empresa”.
  • Mercat Alternatiu Borsari (MAB). Antoni Giralt, president del MAB i subdirector general de la Borsa de Barcelona, va assenyalar que “el MAB es presenta com una oportunitat per finançar el creixement de les empreses, a través de la captació de capital i, en definitiva, de l’augment del recursos propis”.
  • Crowdlending. “Un teixit empresarial ben finançat vol dir accedir a fonts diverses de finançament, doncs així redueixes riscos de dependència i millores les possibilitats de poder aprofitar les oportunitat de creixement que ofereix el mercat” va refermar Josep Nebot, soci co-fundador d’Arboribus. “A través del sistema de préstecs per crowdlending, ja es canalitzen milions d’euros a les empreses d’altres països d’Europa i des d’Arboribus ens plantegem els mateixos objectius: contribuir a unes empreses més ben finançades, alhora que donem l’oportunitat a les persones d’invertir en l’economia productiva”.
  • Kantox. Ernest Giralt, director de Kantox Espanya, va afegir que “la internacionalització de les empreses vallesanes no ha deixat d’augmentar durant els darrers anys. Això ha portat a que les operacions en divises també ho hagin fet. El sistema tradicional d’intercanvi es caracteritza per l’opacitat, per inflar els tipus de canvi i per representar un alt cost que des de Kantox pensem que ha de ser transparent. Per això oferim una solució senzilla, diàfana i accessible: una plataforma online on les empreses puguin conèixer el tipus de canvi real, generar un estalvi important respecte al canal tradicional i agilitzar la gestió per als financers”.

La jornada es va celebrar davant un nombrós grup d’empresaris del territori, els quals asseguren que el conjunt d’eines presentades els poden ser d’utilitat per fer créixer les seves empreses i assegurar la seva solidesa empresarial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here