El primer secretari de la JSC Baix Llobregat, Zeus Abdellan, reclama l’establiment de la III República com la millor “defensa dels valors democràtics perquè el conjunt de la ciutadania pot escollir a la persona que ocuparà el càrrec de Cap d’Estat” i insta al PSOE a “que no voti la successió de la Corona i que proposi una consulta on es pregunti a la ciutadania si vol una república o una monarquia”. Abdellan també demana a Rubalcaba “que per fixar la posició del PSOE sobre aquest tema pregunti a les bases”

El dirigent de les joventuts explica que “la república defensa els valors igualitaris perquè fa que qualsevol ciutadà o ciutadana pugui ser Cap d’Estat si així ho decideix el conjunt de la ciutadania. Creiem en la república com a model d’Estat. Considerem que la república representa valors socialistes com la democràcia i la igualtat.”

Aquests son els motius que esgrimeix  la JSC Baix Llobregat per defensar la opció republicana, malgrat els màxims dirigents del PSOE -entre ells el propi Rubalcaba- no estan apostant ni tans sols per realitzar una consulta o referèndum a la ciutdania.

“Creiem que en aquest moment crucial en la historia del nostre país hem d’empendre una nova transició que ens permeti un nou model d’Estat, i considerem que la proclamació de la Tercera República s’ha de fer mitjançant un referèndum on el conjunt de la ciutadania expressi la seva voluntat”, sentencia el comunicat de les joventuts socialistes.

I continua dient que “nosaltres com a socialistes hem de fer bandera dels valors republicans on volem aconseguir que les persones siguin ciutadans i ciutadanes de ple dret”.

Per tot això, el primer secretari de la JSC Baix Llobregat demana a Rubalcaba “que per fixar la posició del PSOE sobre aquest tema pregunti a les bases.”

“Instem al PSOE que no voti la successió de la Corona i que proposi una consulta on es pregunti a la ciutadania si vol una república o una monarquia”, ha explicat Abdellan, que ha afegit que ¨si Rubalcaba no es sent legitimat per realitzar unes primàries obertes per escollir candidata o candidat a la presidència del govern, tampoc s’ha de sentir legitimat per votar a favor de la successió de la Corona”.

En aquest sentit afirma que ¨s’ha de preguntar als i les socialistes d’arreu d’Espanya per fixar la posició del partit en un tema tant trascendental com aquest¨, i que ¨la falta de temps no és excusa, ja que si Juan Carlos I ha regnat durant gairebé 40 anys, no vindrà ara d’un mes¨. El primer secretari de la JSC del Baix Llobregat afegeix que ¨una persona que en un mes deixa de ser Secretari General del PSOE no hauria de decidir tot sol, sense preguntar a la militància, sobre una qüestió que repercutirà a tota una generació.

El comunicat de la JSC Baix Llobregat acaba sentenciant que la seva formació “sempre ha lluitat i lluitarà per defensar els valors republicans, democràtics i igualitaris, ja que la nostra raó de ser és aconseguir una societat més democràtica, més justa i més igualitaria”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here