Aquest diumenge 8 de juny, de 10 a 13 h, Pallejà celebra la Festa del Riu amb un matí ple d’activitats diverses com la neteja del riu, una plantada de vegetació de ribera i un taller de caixes niu, adreçades a sensibilitzar la població de la importància de respectar l’entorn natural del municipi. Prèviament, aquest dissabte a la tarda, la localitat baixllobregatina ofereix a qui vulgui començar la Festa, participar del Carnestiu, l’edició d’estiu del Carnaval de Pallejà, que es celebra per primera vegada

El Carnestiu (Dissabte a partir de les 19h)

Pallejà tornarà a reviure el Carnaval amb la celebració de la seva primera edició d’estiu. Sota el nom de Carnestiu, l’organització espera poder assolir xifres com les del passat mes de març quan prop de 2.500 persones van formar part de la rua de Carnaval de Pallejà. Hi van participar un total de 64 comparses i 43 carrosses.

A partir de les 19 h la rambla Pau Casals acollirà la concentració de les comparses i el retrat de disfresses. A les 19.30 h es llegirà el pregó i a les 20 h està previst l’inici de la rua que passejarà pel Pallejòdrom acompanyada de música en directe. En finalitzar hi haurà un sopar popular a la plaça de l’Estació i posteriorment ball de disfresses a càrrec dels Quarantins del 74.

D’altra banda, del 6 al 20 de juny, l’edifici del Castell acollirà una exposició sobre els 25 anys de la celebració del Carnaval a Pallejà.

La Festa del Riu (Diumenge de 10 a 13h)

Una de les activitats previstes serà la neteja d’un tram del riu Llobregat i de la riera de les Rovires. La intenció és recollir els residus que s’hi hagin abocat o que hagi arrossegat el corrent. Els assistents també podran participar en una plantada simbòlica d’arbres, arbustos i herbes autòctones amb l’objectiu de recuperar la vegetació de ribera característica de l’entorn del riu Llobregat. Els més petits podran gaudir d’un taller on aprendran a fer caixes niu amb fusta reciclada. Com a cloenda de la festa hi haurà un aperitiu per a tothom.

Les persones interessades en participar-hi cal que s’hi inscriguin prèviament a l’Ajuntament. El lloc de trobada serà dissabte a les 10 h davant de l’edifici de Ronda Santa Eulàlia, 1 de Pallejà. Es recomana als participants que portin calçat i roba còmode, aigua, una gorra per als nens i, els que en tinguin, algunes eines petites de jardineria.

D’altra banda, l’edifici del Castell acull una exposició anomenada “Viu, beu, veu” dedicada al riu Llobregat i a la seva relació històrica amb el municipi. Es podrà visitar fins al proper 14 de juny.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here