[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Viladecans s’ ha compromès a reservar a persones de difícil integració laboral el 5 per cent dels llocs de treball que es generin en els contractes promoguts pel propi Ajuntament o per les empreses públiques municipals.

Aquesta mesura, que ha estat ap rovada per unanimitat en el Ple , ha estat proposada pels regidors de Convergència i Unió, a partir d’una pràctica molt similar establerta per l’alcalde Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona.

En concret, es fixa com a objectiu que el cinc per cent de les plantilles afectes a l’execució d’un contracte impulsat per l’Ajuntament, serà ocupada per treballadors:

– perceptors de la Renda Mínima o amb ingressos inclús per sota d’aquesta,

– amb discapacitat física, psíquica o sensorial,

– dones víctimes de violència de gènere

– joves que viuen en centres de protecció de menors

– en situació de llibertat condicional o que han deixat la presó recentment

– amb problemes d’alcoholisme o drogodependència

També es preveu l’opció de sotscontractar directament un 5 per cent de l’obra a Centres Especials de Treball o Empreses d’Inserció Sòcio – laboral.

Amb aquesta mesura (més del doble del que exigeix la llei), Viladecans esdevé referència, com Barcelona, en la tasca de la reinserció laboral dels col.lectius que tenen més difícil l’accés al mercat de treball.

 

Carles Lozano, Candidat de CiU i portaveu municipal

www.ciu – viladecans.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here