Diversos sindicats de taxistes (Agrupació taxi Companys), STAC (Sindicat del Taxi de Catalunya) CMT (Coordinadora Metropolitana del Taxi) i AET (Associació Empresarial del Taxí) han convocat una manifestació aquest dimecres a les 11 del mati per protestar contra l’intrusisme en la professió per part d’empreses que treballen a través d’Internet i sense autorització administrativa. El cas més paradigmàtic és el de l’empresa Uber, que opera per Internet i que fa poc va arribar a Barcelona

Paral·lelament aquesta mobilització, l’organització del sector ‘Elite’ ha convocat una aturada de 24 hores. Un portaveu del Sindicat del taxi de Catalunya ha assenyalat a l’ACN que tot i no haver convocat l’aturada de 24 hores ”molts taxistes” faran vaga per ”evitar problemes per represàlies en el transcurs del servei”.

elBaix.cat ha pogut saber que la vaga s’està seguint a diverses localitats del Baix Llobregat. A Cornellà, per exemple, a la parada de taxis de Sant Ildefons, els taxistes han aturat la seva activitat i s’hi troben concentrats com a protesta. Un altre dels punts del Baix Llobregat que ha estat un dels epicentres de la mobilització, és l’Aeroport del Prat, on el volum de taxistes és molt elevat.

La plataforma Uber, que a través d’Internet s’ofereix com un taxi a diverses ciutats, entre elles Barcelona, ha rebut un procediment sancionador de Territori i Sostenibilitat que pot acabar amb una sanció de 6.000 euros per fer servei de transport de viatges sense autorització, segons va anunciar ahir el Departament del conseller Santi Vila.

A més de la sanció, l’expedient pot acabar amb el precinte del vehicle. Territori ha arribat aquesta conclusió després d’haver tramitat un expedient informatiu que conclou que UBER i les persones que realitzen el transport de forma efectiva infringeixen la normativa vigent en matèria de transport de viatgers, al no disposar de l’autorització pertinent.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here