Aquest distintiu reconeix un total de 30 municipis diferenciats en tres categories segons el seu nombre d’habitants (menys de 20.000, de 20.001 a 100.000 i més de 100.000). Cadascuna de les categories premia a 10 municipis. És un premi de reconeixement a l’esforç que fan les ciutats per potenciar el coneixement i la creació d’infraestructures innovadores a nivell científic, tecnològic i social. Entre les localitats distingides hi ha Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Manresa, Mataró, Sant Boi de Llobregat, Terrassa i Viladecans.  L’acte solemne va tenir lloc ahir al migdia al Consell Superior d’Investigacions Científiques de Madrid

La distinció ha anat guanyant en prestigi i abast. Actualment són ja 51 les ciutats grans, mitjanes i petites que formen la Xarxa Innpulso, que agrupa les localitats que han anat obtenint la distinció.

Als tres anys de concedida, les ciutats que opten a la renovació han de demostrar la vigència dels projectes d’innovació que van ser objecte de la distinció. La convocatòria d’enguany ha valorat la contribució de les ciutats a projectes innovadors liderats, gestionats o recolzats per l’ajuntament d’acord amb els objectius de l’Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d’Innovació.

També considera les iniciatives innovadores de prestació dels serveis públics, govern electrònic, lliure accés a la informació i les actuacions de foment de la Compra Pública Innovadora. El grau d’elaboració, credibilitat i qualitat de la candidatura són elements imprescindibles a l’hora de renovar la distinció.

Enguany, Sant Boi ha renovat la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació aconseguida l’any 2010, de la mateixa manera que Viladecans. Aquestes son les dues úniques ciutats baixllobregatines guardonades.

Un dels principals beneficis que comporta el distintiu “Ciutat de la Ciència i la Innovació” és la promoció de les ciutats guardonades, a nivell nacional i internacional en els temes relacionats amb la R+D+i i el desenvolupament basat en el coneixement.

Aquests projectes innovadors permeten augmentar la creació de llocs de treball amb una major estabilitat i qualitat, ja que estan vinculats a sectors estratègics que marquen el futur de l’economia.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here