A finals del mes de maig, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 65.318 persones, disminuint respecte el mes anterior en 1.751 (-2,6%) i situant la taxa d’atur registrat al 15,4%. Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat ha disminuït en 5.969 respecte a maig de 2013

La disminució de l’atur aquest mes s’ha observat entre les dones (568 menys) però sobretot entre els homes (1.183 menys). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (17,2% davant el 13,8%). Per edats, disminueix l’atur en tots els grups d’edat, en especial entre els de 25 a 44 anys (1.080 menys, -3,5%).

El grup d’edat de menys de 25 anys presenta una variació inferior en termes absoluts, 327 persones menys, però és el col•lectiu que més disminueix l’atur registrat en termes relatius (-7,2%).

Per sectors i activitats econòmiques l’atur baixa en tots els sectors i activitats econòmiques en relació amb el mes anterior. Disminueix, sobretot, entre aquelles persones que tenien una ocupació en els serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria. Respecte a l’any anterior cal destacar la disminució de l’atur de persones que estaven ocupades en la construcció (-1.690), serveis a la producció (-1.605) i indústria (-1.420).

Per localitats, la localitat amb menys persones aturades de la comarca és Sant Just Desvern, amb un 8,8% d’atur, seguida de Begues, amb un 9,9%. Per contra, les poblacions amb una major taxa d’atur del Baix Llobregat són Sant Vicenç dels Horts (20,1%) i Martorell (18,2%).

Al web de l’Observatori Comarcal es pot consultar el document complet i les dades detallades per municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here