Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, el 9 de juny, l’Arxiu Municipal va organitzar una activitat que amb el nom de “L’Hemeroteca de l’Arxiu: Mostra de Publicacions” volia donar a conèixer una part del fons que conserva i que està obert a la consulta dels sesrovirencs. Aquesta mostra s’ha pogut visitar a l’Arxiu Municipal des del 9 de juny, i avui divendres 13, és el darrer dia per visitar-la,  de 10h a 14h del matí

Aquesta mostra és el resultat d’un treball realitzat en els últims dos anys. S’ha dut a terme un procés d’identificació, classificació i catalogació de les publicacions que hi havia a l’Arxiu però que no estaven inventariades.

Actualment, l’Arxiu compta amb 60 publicacions, de les quals 29 són publicacions locals, 19 d’àmbit comarcal i català i 12 corresponen a publicacions de tirada nacional. La publicació més antiga que és un exemplar de Mi revista de l’any 1914.

Les publicacions que es conserven són de temàtica molt diversa. Entre les publicacions d’àmbit local destaquen les que han estat editades per les diferents entitats i associacions de Sant Esteve, algunes ja desaparegudes i altres, en canvi, que continuen la seva tasca a dia d’avui.

D’altra banda, l’Arxiu recorda que aquells veïns, entitats i col•lectius que puguin aportar publicacions d’àmbit local (revistes d’escoles, d’entitats veïnals…) que conserven, poden fer-ho en qualsevol moment. Les donacions permetran completar i ampliar el fons de l’Arxiu i enriquir el patrimoni local de Sant Esteve.

Les publicacions poden ser donades a l’Arxiu perquè formin part del Fons Municipal o poden ser cedides perquè es facin còpies i després ser retornades al seu propietari. Les persones interessades en col•laborar les poden fer arribar directament a l’Arxiu o bé a través del SIAC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here