Seguiment massiu de la nova aturada de 24 hores d’avui dels taxistes de Barcelona. Si bé bona part del sector no considera apropiat fer vaga ara, el Sindicat del Taxi diu que el seguiment és del “100%” per “por a patir incidents”.  La vaga, convocada pel sindicat CNT, tindrà una durada de 24 hores i ha inclòs una manifestació aquest matí pel centre de Barcelona

Els taxistes de Madrid i Barcelona han estat convocats avui a una nova jornada de protesta contra l’empresa Uber, desenvolupadora d’una aplicació que permet contractar un transport entre particulars, i que aquest matí ha deixat sense taxis, entre d’altres, les parades de l’aeroport barceloní del Prat, en plena operació sortida de vacances.

La vaga, convocada per la CNT, tindrà una durada de 24 hores i ha inclòs una manifestació aquest matí pel centre de Barcelona.

La CNT considera “intrusisme” l’aparició a internet de plataformes i aplicacions per a telèfons mòbils per al transport entre particulars. El sindicat ha advertit que amb Uber “milers de taxistes poden perdre la seva feina, ja que l’oferta de transport pot disparar-se sense cap control”.

El passat dia 11 de juny els taxistes ja van protagonitzar una vaga contra aquestes plataformes, la qual cosa va ocasionar importants problemes de trànsit al centre de Barcelona.

Així doncs, la vaga del taxi de 24 hores convocada aquest dimarts a Barcelona per l’organització Élite i el sindicat CNT ha deixat sense taxistes la ciutat, però sembla que bona part del sector no estava d’acord amb fer una aturada ara.

El Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), l’Agrupació Taxi Companys (ATC), la Coordinadora Metropolitana del taxi de Barcelona (CMT) i l’Associació Empresarial del Taxi (AET) han manifestat a través d’un comunicat conjunt el seu desacord.

Tot i això, el seguiment de la vaga ha estat massiva, “del 100%” segons el STAC, perquè els conductors tenen “por a patir incidents” com ja va passar en l’anterior aturada, segons ha explicat a l’ACN el secretari general del STAC, José Maria Sánchez.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here