Una setantena de persones van assistir a la Casa de Cultura per homenatjar al cartellsita, enguany condecorat amb la Creu de St Jordi de la Generalitat de Catalunya. El proper homenatge al Mac serà a la Filmoteca de Catalunya, quan del 17 de juliol al 14 de setembre la Filmoteca mostraran una exposició retrospectiva sobre l’obra d’en MAC

L’Auditori de la Casa de Cultura es va vestir de gala per retre homenatge a un dels olesans d’adopció més internacionals. Es tracta de Macari Gómez, “Mac”, que enguany ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. La Generalitat de Catalunya va concedir la Creu de Sant Jordi a Macari Gómez “en reconeixement a la qualitat i la versatilitat d’una obra de projecció internacional, vinculada al record de pel·lícules mítiques en la història del cinema”. Els seus cartells es caracteritzen per la creativitat, l’inconformisme i l’harmonia. L’any 2013 va ser nomenat membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

Per homenatjar l’autor dels cartells promocionals de pel·lícules tan llegendàries com Els 10 manaments o El verdugo, entre moltes altres, l’acte va comptar amb la presència del crític cinematogràfic Jaume Figueras, del productor olesà Pep Amores, i de Núria Expósito, responsable d’exposicions i documentació de la Filmoteca de Catalunya. Expósito va voler recordar que del 17 de juliol al 14 de setembre la Filmoteca acollirà una exposició sobre en MAC, amb la doble voluntat de reivindicar el cartell com a element cinematogràfic, i per donar a conèixer la rellevant figura del Macari, malgrat ser un nom encara molt desconegut.

La regidora de participació ciutadana, Montserrat Esparbé, va destacar la humilitat del Mac, tot recordant els seus orígens reusencs, i l’arrelament que ha fet a Olesa al llarg dels darrers trenta anys. L’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, va centrar el seu discurs en la trascendència dels cartells del cinema, ja que mostren que el cinena no tan sols el fan els actors i els directors, sinó que hi ha una gran família que el fa possible, una família de la qual en forma part en Macari Gómez.   Una de les persones del país que més i millor coneix el cinema és el crític cinematogràfic Jaume Figueras, que va formar part activa de l’acte, recordant moltes de les anècdotes dels cartells del Mac.

Unes anècdotes que coneix de la seva època com a treballador de distribuidores cinematogràfiques. Figueras va reconèixer la importància de la figura del Mac, un nom molt conegut entre els professionals del setè art, però encara desconegut entre el públic general. Finalment, i com no podia ser d’altra manera, en Macari Gómez es va adreçar al públic per agrair l’homenatge, i en declaracions a Olesa Ràdio, va reconèixer la molta emoció que va sentir.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here