L’escriptora de Sant Feliu de Llobregat, Maite Carranza, ha guanyat el Premi Cervantes Chico 2014 en reconeixement a la seva trajectòria en literatura infantil i juvenil. El guardó, concedit per l’Ajuntament d’Alcalá de Henares, li serà lliurat el proper mes d’octubre. Carranza, que ja ha obtingut importants reconeixements nacionals i internacionals en el món de la literatura, ha agraït el premi i ha destacat que és un veritable honor

El Jurat del premi concedeix el guardó, el qual no té dotació econòmica, tenint en compte criteris de popularitat i els mèrits literaris dels escriptors.

En l’edició del 2014, la decisió del jurat s’ha acordat per unanimitat en valorar el conjunt de l’obra de Maite Carranza i el seu impacte en el món infantil i juvenil en els centres educatius.

Maite Carranza és escriptora, guionista i col·labora com a professora d’escriptura de guions amb diverses universitats de Catalunya i de l’Estat. Molts títols de la seva extensa obra escrita (més de 40 llibres de literatura infantil, peces de teatre i un llibre de literatura per a adults), han estat guardonats amb premis tan importants com el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura (2011), el Premi Edebé (2010 i 2002) o el Premi de la crítica Serra d’Or de narrativa juvenil (1987) entre d’altres.

També ha rebut nombrosos reconeixements nacionals i internacionals per la seva tasca com a guionista de programes i sèries televisives, algunes d’elles tant conegudes com El Poble Nou o el Cor de la Ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here