A finals del mes de juny, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 62.925 persones, disminuint respecte el mes anterior en 2.393 (-3,7%) i situant la taxa d’atur registrat al 14,8%. Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat ha disminuït en 5.924 respecte juny de 2013

La disminució de l’atur aquest mes s’ha observat entre les dones (777 menys) però sobretot entre els homes (1.616 menys). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (16,8% davant el 13,1%).

Per edats, disminueix l’atur en tots els grups d’edat, en especial entre els de 25 a 44 anys (1.708 menys, -5,7%). El grup d’edat de menys de 25 anys presenta una variació inferior en termes absoluts, 284 persones menys, però és el col•lectiu que més disminueix l’atur registrat en termes relatius (-6,7%).

Per sectors i activitats econòmiques l’atur baixa en tots els sectors i activitats econòmiques en relació amb el mes anterior. Disminueix, sobretot, entre aquelles persones que tenien una ocupació en els serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria. Respecte a l’any anterior cal destacar la disminució de l’atur de persones que estaven ocupades en la construcció (-1.673), serveis a la producció (-1.633) i indústria (-1.432).

Pel que fa als municipis de la comarca, Sant Vicenç dels Horts continúa al capdavant de les localitats amb la taxa d’atur més alta, amb un 19´7%, seguida de Martorell (17´6%). Per contra, Sant Just Desvern (8`6%) i Collbató (9`6%) són els municipis baixllobregatins amb la taxa d’atur més baixa de la comarca.

Al web de l’Observatori Comarcal es pot consultar el document complet i les dades detallades per municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here