En total es crearan 36 horts al barri de Sant Ildefons, en els terrenys ocupats anteriorment per l’edifici de l’INEM. Les parcel·les se cediran durant dos anys. Seran, doncs, horts comunitaris de 38 metres quadrats, que serviran per donar feina i menjar a les persones més vulnerables

L’Ajuntament de Cornellà destinarà una parcel·la del barri de Sant Ildefons a crear 36 horts comunitaris que se cediran a persones amb risc d’exclusió social com aturats de llarga durada.

El nou projecte s’emmarca dins la línia de treball del consistori per fer front als efectes de la crisi i defensar la dignitat de les persones des de totes les vessants.

Cada hort tindrà 38 metres quadrats i se cedirà per dos anys, sense pagar cap cànon, amb tres objectius fonamentals: ajudar a cobrir les necessitats bàsiques i l’ocupació de les persones destinatàries, ja que els productes conreats es destinaran a l’autoconsum de la persona; oferir formació ocupacional específica en horticultura als beneficiaris per poder reorientar el seu futur laboral;  i desenvolupar un projecte comú reforçant els hàbits de treball conjunts i suport entre els membres dels horts.

La parcel·la té una superfície total de 2.105,39m2, i està previst realitzar les obres durant aquest any, a partir de les properes setmanes. Amb un pressupost de 250.000 euros, les obres consistiran en anivellar el terreny, crear un traçat d’aigua per al reg, camins d’accés, construir la tanca perimetral i la col·locació de terres vegetals.

La parcel·la disposarà també d’una zona d’estada, amb serveis sanitaris.Es tracta de la tercera promoció d’horts urbans que realitza l’Ajuntament de Cornellà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here