En les parcel·les cedides, ubicades al sector de Ponent de la localitat baixllobregatina, els bombers es formaran en cartografia i orientació i disposaran de diversos escenaris de pràctiques per realitzar maniobres d’extinció

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Cos de Bombers de la Generalitat, Ramon Parés, van signar dimecres un conveni de col·laboració mitjançant el qual, s’autoritza el Cos de Bombers a utilitzar uns terrenys de titularitat municipal per al desenvolupament d’activitats formatives gratuïtament amb caràcter puntual i esporàdic.

Els terrenys objecte del conveni estan ubicats al sector de Ponent, just al costat el Parc de Bombers, un emplaçament que el Departament d’Interior considera idoni per tal que el personal del Cos de Bombers pugui dur-hi a terme una formació pràctica específica. En concret, els bombers disposaran en aquest àmbit un circuit permanent d’orientació que permeti l’aplicació de criteris bàsics d’orientació, lectura de mapes i navegació instrumentalitzada. A més, tindran a l’abast diversos escenaris de pràctiques per a la realització de diferents tipologies de maniobres d’extinció d’incendis forestals.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va afirmar que “aquest conveni és una mostra més de la col·laboració que tenim amb un parc de Bombers important no només per a la nostra ciutat sinó per al conjunt de la regió d’emergències sud. És una satisfacció i una responsabilitat també fer possible que els bombers puguin fer pràctiques al nostre territori”. Sánchez va afegir que aquestes accions formatives “ens permetran també treure profit dels treballs i estudis que se’n facin i que aquests tingui un ús social”. àctiques al nostre territori”. Sánchez ha afegit aquestes accions formatives “ens permetran també treure profit dels treballs i estudis que se’n facin i que aquests tingui un ús social”.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, va destacae el caràcter “pioner” d’aquest conveni de col·laboració: “A partir de la utilizació d’aquest espai estratègic molt a prop de la zona forestal, els bombers del Parc de Gavà i de la regió d’emergències sud puguin elaborar pràctiques de treball en orientació, actuacions forestals i d’altres que ens permetin que el Cos de Bombers continuï sent un cos d’elit a nivell d’Europa i amb un alt nivell de preparació”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here