La prova de càrrega que s’hi va realizar dijous passat, marca la recta final de les obres del nou viaducte baixllobregatí, que connectarà Viladecans amb la C-32

Aquest dijous es va duur a terme la prova de càrrega del viaducte que configura el renovat accés de l’autopista C-32 a Viladecans. Un total de 22 camions van participar en l’activitat per comprobar la robustesa del pont, tot comprovant amb una situació límit de pes que els càlculs del disseny i l’obra han estat els adequats.
La prova, típica en aquest tipus d’estructures, és un dels últims pasos per a la posada en funcionament del viaducte, i per tant, perquè els vehicles tornin a circular per aquest accés, tancat durant els 13 mesos d’obres previstos. Tot i que encara no hi ha una data concreta per a la reobertura, aquesta està prevista durant la primera quinzena de setembre.
El viaducte, sustentat sobre tres grans pilars, té 180 metres de llargada i 18 d’amplada i es troba a 12 metres d’alçada sobre el terreny del sector de Ca n’Alemany. Les seves dimensions permeten doblar la capacitat circulatòria de l’antic accés i connectar-lo amb el futur sector d’activitat econòmica que s’hi farà a l’entorn.
El nou viaducte, que ha estat finançat pel consorci públic format per Generalitat i Ajuntament, ha estat dissenyat pel despatx d’enginyeria de Manuel Reventós, qui fa un any, en la presentació, comentava que s’havia inspirat “en la forma de les aus, tan presents en el paissatge deltaic per donar forma al taulell i al perfil dels pilars que el sustenten”.
La construcció del viaducte ha format part de la primera fase d’urbanització del futur sector d’activitat econòmica de Ca n’Alemany, un espai estratègic per a l’economia del Baix Llobregat, en el qual s’instal·laran el nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de l’empresa Desigual, així com un centre comercial outlet promogut per l’empresa Neinver, i on hi ha altres 14 parcel·les en comercialització per a diferents activitats econòmiques. Aquestes obres han comptat amb la participació de 85 empreses, vuit d’elles de Viladecans.
A partir d’octubre s’iniciarà una nova fase d’urbanització del sector, que culminarà la seva transformació en 2017 Aquesta actuació produirà algunes afectacions al trànsit a la carretera de la Vila de Viladecans per a la seva ampliació i la creació de nous accessos al futur sector econòmic.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here