Els guardons distingeixen Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández, Za!, Anímic, Orquestra Plateria, La Pegatina, el festival Blues & Ritmes i ‘Nord’ de Patch

Sant Boi de Llobregat (ACN).- Els Premis Altaveu han reivindicat aquest dijous a la nit la música catalana i han distingit “el millor de la collita” d’aquesta temporada.

Així ho ha destacat la regidora de Cultura de Sant Boi de Llobregat, Montserrat Mirabent. En la gala dels premis, els responsables del Festival Altaveu també han homenatjat Peret, que va morir el 27 d’agost i que va ser distingit l’any passat a l’escenari de Can Massallera.

Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández; el duet Za!; els grups Anímic, l’Orquestra Plateria i La Pegatina; el festival Blues & Ritmes i la cançó ‘Nord’, del grup Patch, han estat els guardonats. Els premis són el pròleg del Festival Altaveu, que comença aquest divendres i s’allargarà fins diumenge.

Els guardonats d’enguany

-A Refree & Sílvia Pérez Cruz , per una obra majúscula, profunda i arriscada. El disc “Granada” és una aventura valenta que ofereix camins expressius i sonoritats mai abans explorades.

-A Za! , per la seva agosarada proposta situada més enllà dels límits del gèneres musicals ordinaris, ja sigui rock, jazz o avantguarda, sense complexos, amb subtils accents irònics i efectes catàrtics.

-A Anímic , per haver creat des de Collbató una música plena de bellesa i tensió, cançons transcendentals i amb una gran capacitat d’evocació que apel·len a la llum i a la foscor de l’ànima.

-A Orquestra Plateria , per haver fet evolucionar la música popular de festes majors de Catalunya dels darrers 40 anys, tot fent ballar tothom als envelats amb un repertori de salsa i música llatina, a més de peces pròpies.

-A La Pegatina , per ser un dels grups catalans més internacionals amb 10 anys de trajectòria. Amb 4 discs compactes editats, han recorregut una vintena de països i tres continents amb la seva peculiar essència festiva a cada concert.

-A Blues & Ritmes , pels 25 anys d’un festival que s’ha guanyat, any rere any, el respecte dels aficionats i dels amants de les músiques d’arrel del planeta.

-A la lletra de la cançó “Nord” del grup Patch, per aplegar dins seu, d’una manera poètica i amb imatges de gran força evocadora, diverses lectures i significats que ens aboquen al món dels sentiments i les relacions.

Les propostes musicals del festival

Els artistes participants són Jacco Gardner, Neil Halstead, Mishima, El Petit de Cal Eril & David Mengual, Free Spirits Big Band, Laetitia Sadier, Myles Sanko, Robert Ellis, Joana Serrat, José Domingo, Malachi Estereo, Xebi SF, Pedro Parque i Coriolà.

Els llocs i les dates

El 26è Festival Altaveu tindrà lloc del 4 al 7 de setembre. Les actuacions seran a la plaça de l’Ajuntament, els jardins de l’Ateneu Santboià i Cal Ninyo.

Entrades

Les entrades de l’Altaveu estan a la venda al web del festival i a la pàgina del TR3SC amb preus especials per als socis del club. També es poden adquirir a l’OMAP (Oficina Municipal d’Atenció al Públic, plaça de l’Ajuntament, 1).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here