Quim Masferrer, Txe Arana i Màrius Serra seran els encarregats de conduir l’acte des dels tres escenaris

Barcelona (ACN).- La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, clouran des de la Plaça de les Glòries la ronda de discursos que es faran entre els tres escenaris de la V.

Seran els encarregats de pronunciar els discursos finals des de la Plaça de les Glòries.

Per la seva banda, l’actor Quim Masferrer, a l’escenari Victòria de Plaça de les Glòries, l’actriu Txe Arana, a l’escenari Votar de la Plaça Sarah Bernhardt i l’escriptor i periodista Màrius Serra, a l’escenari Voluntat de Pius XII, conduiran els actes programats des dels tres escenaris disposats en els vèrtex de la V.

L’escenari Victoria de la Plaça de les Glòries, que acollirà els parlaments i actuacions principals de la Diada, té forma de ‘V’ -representa un vaixell- amb 947 urnes -una per cada municipi català- unides per formar els pals on hi hauria d’haver les veles. Els altres dos escenaris s’ubiquen als extrems de la ‘V’: un a la plaça Pius XII, a tocar del Parc de Pedralbes, i l’altre a la plaça Sarah Bernhardt, al costat de la Plaça d’Espanya.

Reaccions polítiques

El llistat de cares conegudes del món polític que participarà en la ‘V’ d’Òmnium i l’ANC és llarg. Els partits favorables a la consulta del 9 de novembre s’han abocat en la mobilització i les seves cúpules directives, amb la majoria dels líders al capdavant, estaran presents a la ‘V’.

El Govern també tindrà una àmplia representació a l’acte, amb gairebé tots els consellers participant de la ‘V’, amb la seva família repartits per algun dels trams o a la fila zero de la plaça de les Glòries. Les absències més destacades venen de la representació més institucional. Artur Mas, Joana Ortega, Ramon Espadaler o Núria de Gispert, no hi participaran. Tampoc ho farà el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Pel que fa a l’executiu de Mariano Rajoy afronta amb “respecte” la V d’aquest 11 de setembre a Barcelona, però actuarà com sempre amb “rigor” en l’aplicació de la Llei i no farà “passos enrere” en la seva determinació de no permetre la consulta que el president de la Generalitat, Artur Mas, té previst convocar en les pròximes setmanes.

Així ho van expressar ahir dimecres fonts de l’executiu de Rajoy, que donaven per fet que centenars de milers de persones sortiran avui al carrer. Auguraven que els pròxims passos seran “previsibles” i que Mas aprovarà la convocatòria de la cita del 9-N en base a la Llei de consultes abans que el seu executiu la pugui impugnar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here