EN CONSTRUCCIÓ

Begues

A primera hora del matí, representats de l’Ajuntament participaran a l’ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova a l’església de Sant Baldiri, a Sant Boi de Llobregat.

Paral·lelament a Begues, a les 10 h, es farà una ballada de sardanes a la plaça de l’Ajuntament amb l’acompanyament de la Cobla Sant Jordi.

L’acte institucional de la Diada començarà a les 11.30 h, moment en què l’alcaldessa, Mercè llegirà el manifest i s’entonarà el Cant dels Segadors acompanyats de la Coral Montau. La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural de Begues farà entrega d’una llista dels càrrecs i excàrrecs polítics del període democràtic i entitats que s’han adherit al manifest de la Taula pel Dret del Baix Llobregat.

Per últim, la colla castellera dels Encantats faran una petita actuació.

La Diada d’enguany està marcada per la “V” humana que impulsen l’ANC i Òmnium Cultural. De Begues, sortiran cinc autocars i diversos cotxes que baixaran fins a Barcelona. L’hora de sortida és a les 14 h davant de l’Església.

Castelldefels

Castelldefels celebra aquest dijous, 11 de setembre (12 h), una nova edició de la Diada Nacional de Catalunya.

Com és tradicional la jornada s’obrirà amb cant coral a càrrec de la coral Margalló seguit de l’Ofrena Floral, ball de bastons i l’aixecada d’un pilar a càrrec dels Castellers de Castelldefels. Aquest acte institucional es clourà amb la salutació de l’alcalde de la ciutat, Manuel Reyes, i el cant de l’Himne dels Segadors amb música dels Grallers Toc de vent.

A continuació, cap a les 12.45 hores, l’activitat es traslladarà a la plaça de l’Església amb la ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat organitzada per l’Agrupació Sardanista de Castelldefels.

Castellví de Rosanes

La celebració de la Diada a Castellví inclourà, com és habitual, tot d’activitats de caràcter tradicional que s’han convertit en un clàssic d’aquesta data al municipi. Ahir al vespre, hi va haver una cantada d’havaneres a la plaça del poble. El concert, a càrrec del grup ‘A cau d’orella’, va ser acompanyat amb el preceptiu rom cremat.

Avui al matí, a les 9, la pujada a la Cadireta i la hissada de la senyera donaran el tret de sortida a la Diada. Un cop hissada la senyera, es cantaran ‘Els segadors’ i tot seguit es farà la tradicional sardinada a la plaça del Roure. Els tiquets es podran adquirir fins dimecres a l’Ajuntament, i el mateix dia abans de l’esmorzar (unitat limitades).

També avui dia 11, i pel que fa a les activitats organitzades per les entitats, a les 15 hores és prevista la sortida dels busos de l’assemblea de Castellví de l’ANC per assistir a la ‘V’ de Barcelona.

Collbató

Collbató va  avançar els actes de celebració de la diada nacional de Catalunya a ahir, amb l’objectiu de facilitar la participació a les mobilitzacions ciutadanes programades per avui, dia 11.

El programa local, en aquesta ocasió promogut de manera conjunta per l’Assemblea Nacional Catalana i l’Ajuntament, es va iniciar a les 20.30 h amb l’acte institucional al Racó del Ponis amb la participació dels representants de la corporació i dels grups municipals. Seguidament, a les 21.30 h es va celebrar la baixada de torxes en un recorregut que va portar els participants des dels dipòsits del Pujolet fins a la rotonda que es troba situada per sota de l’Ajuntament.

Corbera

El dia 11 de setembre a les 12 del migdia se celebrarà l’acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça dels Països Catalans amb la participació de representants polítics i entitats del municipi.

Martorell

 Sant Feliu

Avui Sant Feliu celebrarà un any més la Diada Nacional de Catalunya amb una jornada plena d’activitats commemoratives.

Les activitats començaran a les 12 del migdia, amb l’acte institucional que se celebrarà al passeig de l’Onze de Setembre, davant del monument commemoratiu de l’efemèride, realitzat per l’artista local Lluís Sans. L’acte consistirà en una ofrena floral on participaran grups polítics, així com entitats i altres col·lectius locals.

Els actes festius continuaran a la tarda amb una audició de sardanes a la plaça de la Vila, a les 19 h, a càrrec de la Cobla Rambles. Més tard, a les 21 h tindrà lloc el repic de campanes a la Catedral de Sant Llorenç.

D’altra banda, per acord de la Junta de Govern Local, a partir de les 20 h d’avui dimecres, 10 de setembre, la bandera estelada penjarà a la façana principal de l’Ajuntament i hi serà present durant tot el dijous dia 11.

Prèviament a la Diada, ahir dimecres 10, a les 22.30 h va tenir lloc la IV Marxa de torxes per la independència, que va sortir del passeig de l’Onze de Setembre per recórrer diversos carrers i places de la ciutat. Un cop a la plaça de la Vila es va fer una “V” humana, emulant la que es preveu fer durant la diada d’avui a Barcelona.

Sant Boi

L’Onze de Setembre d’enguany esdevé l’acte que centra la cloenda del Tricentenari dels fets de 1714 a Sant Boi.

A les 10 del matí la tomba de Rafael Casanova aplegarà, una vegada més, institucions, forces polítiques i ciutadania a la tradicional ofrena. La celebració institucional començarà, a les 9.15 h, als jardins de Can Torrents amb la rebuda oficial per part de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, a les autoritats, entitats i persones convidades.

Enguany, la bandera que s’hissarà a la plaça de Mossèn Jaume Oliveras serà lliurada per la Comissió Popular del Tricentenari. La vicepresidenta del Govern de Catalunya, Joana Ortega, assistirà en representació de la Generalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here