Aquest divendres 26 de setembre, la terrassa de la cova de Can Sadurní acollirà a les 20 h la presentació de la cervesa Encantada a càrrec de l’Institut de Cervesa Artesana, el CIPAG i l’Ajuntament de Begues. L’Encantada és una recreació de la cervesa neolítica trobada a la cova, la més antiga d’Europa

L’Encantada està elaborada amb ordi maltejat, artemisa, herba-lluïsa, mores i mel. Tal com és habitual en les cerveses prehistòriques, no conté llúpol i s’ha decantat, fet pel qual conserva el llevat.

Un cop degustada i acompanyada d’un petit refrigeri gentilesa del Celler d’en Sadurní, es projectarà el documental “La cova dels somnis oblidats”, una interessant visió de la tasca arqueològica i investigadora en prehistòria. El doctor Josep Maria Fullola, catedràtic de prehistòria de la Universitat de Barcelona, comentarà el documental.

Segons l’acord de col·laboració amb l’Institut de Cervesa Artesana, la compra i el consum de la cervesa Encantada suposaran una ajuda financera a la tasca d’investigació de l’equip de CIPAG en els jaciments vinculats al projecte de recerca “Les comunitats prehistòriques al massís de Garraf nord. Orígens, genètica, patrons d’assentament, fets culturals, recursos i mobilitat durant la prehistòria recent”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here