El sistema, basat en la tecnologia sense fils, s’ha instal·lat en dos passos semafòrics de la ciutat

Sant Feliu de Llobregat ha instal·lat un sistema innovador en diverses cruïlles amb passos de vianants regulats per semàfor per afavorir la mobilitat de les persones amb discapacitat visual. El dijous 25 de setembre es va presentar el nou sistema a un grup de vuit persones cegues, algunes de les quals estan vinculades a entitats com l’ONCE, l’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) i l’ADF (Associació Disminuïts Físics). L’alcalde de la ciutat, Jordi San José; la regidora del Programa Persones amb discapacitat, Carme Mascarell; el regidor de Via Pública, Manel Leiva; així com el director de l’agència de l’ONCE a Molins de Rei, Javier Sanz, van assistir a la presentació amb l’objectiu de conèixer el funcionament del nou dispositiu.

El nou sistema utilitza la tecnologia bluetooth dels telèfons mòbils per activar els senyals acústics dels semàfors. Així, quan una persona amb discapacitat visual s’apropa al pas semafòric, aquest l’informa de si pot creuar o no a través de dos senyals sonors diferents. El fet d’utilitzar la tecnologia sense fils permet que les persones no hagin de manipular ni tocar cap element. En qualsevol cas, per tal de donar servei a les persones amb discapacitat visual que no disposen de telèfon mòbil intel·ligent, els senyals acústics dels semàfors s’activaran també amb el comandament a distància, sistema utilitzat fins ara.

Fase inicial   De moment el sistema s’ha instal·lat en dues cruïlles de la ciutat, al carrer Pou de Sant Pere i a Laureà Miró (a l’alçada de la parada del Trambaix). L’Ajuntament preveu anar incorporant el sistema en els diferents passos semafòrics del municipi. Precisament, aquesta tecnologia ja funciona en proves en altres ciutats com Molins de Rei, Sabadell o Mataró.

Després de la presentació del nou sistema semafòric, la comitiva va visitar diferents espais de la ciutat on s’han dut a terme obres amb l’objectiu de comprovar si les millores responen a les necessitats de les persones amb discapacitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here