El divendres dia 26 de setembre va tenir lloc a Sant Boi una jornada prèvia al IV Congrés de les Dones del Baix Llobregat, previst per al pròxim mes de novembre a Gavà. Can Massallera va acollir la presentació de l’estudi “Femení plural. Les dones a l’economia cooperativa” i diversos tallers relacionats amb l’economia i l’ocupació femenina i el paper que tenen els ajuntaments en l’impuls de l’economia social i el treball de les dones

Durant aquesta jornada precongressual també es va donar a conèixer l’experiència de les cooperatives Fil a l’agulla, Suara i Mujeres pa’lante i es van organitzar tres espais de treball: 1) L’economia social i l’ocupació femenina: les mesures de conciliació i els lideratges femenins en el marc de l’economia cooperativa i l’emprenedoria social; 2) La participació de les dones en l’àmbit econòmic: l’economia social com a porta d’entrada i 3) El rol dels municipis en l’impuls de l’economia social i de l’ocupació femenina.

Les dificultats que hi ha a l’hora de constituir les cooperatives i la necessitat de democratitzar els processos de funcionament d’aquests models d’empresa van ser alguns dels assumptes debatuts. També es va parlar de les cooperatives com a bons instruments per evitar la precarització laboral i com a fórmules d’economia social compromeses amb el desenvolupament del territori.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va insistir en el “compromís que totes i tots tenim de feminitzar els processos econòmics i la necessitat que, des del govern municipal, continuem treballant per aconseguir autèntiques polítiques d’igualtat”.

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat tindrà lloc els dies 14 i 15 de novembre a Gavà amb el lema “100% ciutadania. Les dones com a agents del canvi social i econòmic?. La presentació davant dels mitjans de comunicació va tenir lloc el passat mes de juny amb l’assistència de set alcaldesses de la comarca. A més de Sant Boi, també hi ha previstes activitats precongresuals a Begues, Cornellà, Castelldefels, Corbera, Esplugues, El Prat, Sant Feliu i Sant Joan Despí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here