Divendres 26 de setembre es va confirmar finalment que els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015 inclouen 20 milions d’euros per a la represa de les obres de la Variant de Vallirana. El consistori baixllobregatí mostra una “alegria continguda” a l’espera de més detalls

Des de l’Ajuntament valliranenc es valora positivament la notícia, si bé cal recordar que aquests 20 milions són només una part dels prop de 80 que es necessiten per acabar les obres de la variant. En les reunions mantingudes amb el Ministeri de Foment el mes de juny per representants de la Comissió de Treball per la Variant es va obtenir la confirmació de incloure la resta del cost de les obres en els pressupostos del 2016 i 2017.

Una vegada confirmats aquests 20 milions, l’Ajuntament espera que la represa de les obres sigui en els propers mesos. Unes obres que a dia d’avui porten 1153 dies aturades.

La Comissió de Treball per la Variant, formada per tots els partits amb representació a l’Ajuntament i per la ciutadania, farà un seguiment dels esdeveniments per garantir la finalització de les obres en el menor temps possible. I també estarà pendent de les compromisos del Ministeri en les millores de seguretat de la travessia de la N340 pel municipi mentre la variant estigui en construcció.

La Variant és el principal problema dels valliranencs que ja fa 25 anys que reivindiquen. Més de 22.000 vehicles passen diàriament pel centre del municipi generant problemes de mobilitat, seguretat viària i pèrdua de competitivitat econòmica a Vallirana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here