L’Ajuntament de Sant Esteve, a través de la regidoria de Benestar Social, ha decidit assumir les beques de menjador escolar dels infants als quals la Generalitat ha denegat l’ajut. Es tracta d’expedients que estan per sota del llindar d’ingressos establerts i que per criteris pressupostaris han quedat exclosos

La regidora de Benestar Social, Maria Jesús Rodríguez, ha qualificat la situació de “lamentable i inadmissible” i ha afegit que “assumirem les beques de tots els casos que sigui necessari i que puguin sorgir durant el curs escolar”.

En cursos anteriors, l’Ajuntament ja s’ha fet càrrec d’aquest tipus de beques així com d’altres ajudes per alimentació a través dels ajuts d’urgència social. L’objectiu és atendre aquelles famílies amb dificultats que queden fora dels requisits de la convocatòria oficial. Des de Benestar Social s’avaluen els casos i es determina la millor actuació, depenent de les necessitats de les famílies.

A Sant Esteve, en el curs 2014-2015, s’han sol•licitat 47 beques de menjador, de les quals s’han atorgat 25. Han estat desestimades 7 per superar el barem econòmic, i 3 estan pendents de càlcul. El nombre de beques no atorgades per manca de pressupost s’eleva a 9.

Les beques de menjador són ajuts destinats a l’alumnat en edat escolar obligatòria de famílies en situacions socioeconòmiques precàries. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat gestiona els ajuts a través del Consell Comarcal. Les beques cobreixen una part, o de manera excepcional, la totalitat del cost del Servei que la Generalitat xifra en 6,20 euros per infant i dia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here