Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) farà sonar avui 16 d’octubre les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). Sonaran les sirenes repartides per 37 municipis de Catalunya, entre elles diverses del Baix Llobregat, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2

El so d’alerta en cas d’accident químic consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Un cop ha passat el risc, sona un senyal continu de 30 segons de durada.

Avui dia 16 d’octubre al matí, dins del simulacre organitzat per Protecció Civil, escoltareu els dos senyals.

Consells de protecció

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També és molt important que no es vagi a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència.

Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. No és segur quedar-se dins d’un cotxe. Si algun dia sentiu la sirena, cal que es tanqueu a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

El dia de la prova i en cas d’accident, les autoritats també us informaran a través del twitter@emergenciescat

consellsriscquimic

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here