L’Ajuntament de Viladecans, en col·laboració amb la Fundació Agbar, posa en marxa aquest curs escolar un nou projecte educatiu, anomenat “Són Especialistes”, per descobrir i potenciar el talent de joves d’entre 14 i 16 anys

L’Ajuntament de Viladecans, en col·laboració amb la Fundació Agbar, posa en marxa aquest curs escolar un nou projecte educatiu, anomenat “Són Especialistes”, per descobrir i potenciar el talent de joves d’entre 14 i 16 anys. La iniciativa es desenvolupa en el marc de la plataforma Aulas Creativas, sota la direcció dels artistes Miguel Gallardo i Hanoch Piven, que han escollit Viladecans com a primera ciutat per posar en pràctica aquesta experiència pilot. “Són Especialistes” vol millorar l’èxit educatiu a la ciutat, un objectiu compartit per l’Ajuntament i la Fundació Agbar.
El projecte se centra en joves que tenen entre 14 i 16 anys, una edat clau en la qual els nois i les noies han de definir els seus pròxims passos acadèmics i laborals. “Són Especialistes” es basa en un model d’acompanyament educatiu, en el qual el professorat facilita el descobriment de les habilitats i talents de cadascun dels alumnes, destacant i potenciant allò que els fa únics amb l’objectiu d’ajudar-los a trobar i seguir el seu camí acadèmic i professional.
El projecte arranca amb un taller motivacional i inspirador adreçat a docents i educadors dels centres d’educació secundària de la ciutat, així com a les famílies dels alumnes, que serà impartit per l’il·lustrador Miguel Gallardo i l’artista Hanoch Piven, que compten amb una destacada experiència professional en aquest camp. Posteriorment, els professors i educadors tindran a la seva disposició diferents recursos pedagògics, com materials i assessors professionals, per posar en pràctica la iniciativa entre el seu alumnat. “Són Especialistes” s’adreça també a les famílies perquè per aconseguir l’èxit educatiu és imprescindible la implicació de tota la comunitat educativa.
Miguel Gallardo i Hanoch Piven col·laboren activament en Aulas Creativas (www.aulascreativas.net), una plataforma virtual que té per objectiu inspirar als educadors per ajudar-los a fomentar la creativitat a les aules i que compta amb més de 35.000 seguidors de tota Espanya y Llatinoamericà. Amb “Són Especialistes”, que forma part d’aquesta plataforma, es vol donar un pas més fomentant també el talent dels alumnes.
En la presentació del projecte, que s’ha fet avui a l’Institut Sales, han estat presents l’alcalde Carles Ruiz i el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero. També han participat els equips directius i altres educadors dels centres de secundària de la ciutat, que han fet un ‘tastet’ del taller del projecte, dirigit per l’il·lustrador Miguel Gallardo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here