Sant Vicenç dels Horts estarà representat per diversos artistes i entitats cíviques i culturals

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha presentat enguany una desena de candidatures per als VIII Premis de Reconeixement Cultural convocats pel Centre d’Estudis Culturals del Baix Llobregat. L’objectiu d’aquests premis és el reconeixement públic del treball realitzat per persones, col·lectius, entitats, institucions, empreses o organismes. Pel que fa a les candidatures, se’n valorarà la trajectòria cívica, emprenedora, artística, professional i científica, que hagin tingut una repercussió pública i un desenvolupament notori sobre la comarca del Baix Llobregat.

La realitat de Sant Vicenç dels Horts està representada des de les vessants cultural, artística i cívica a través de les següents categories establertes: Arts, Coneixement i Innovació, Entorn i Sostenibilitat, Cohesió Social i Territorial i Compromís Cívic. En la categoria d’Arts, Sant Vicenç hi és present amb diferents candidatures: per al ‘Premi Rosa Moragas i Duran d’Arts Escèniques i Cinema’ hi opten dues candidatures diferenciades, la Coral Jove del Centre Catòlic i l’actor Jordi Galimany. D’altra banda, el Festival Horts de Poesia optarà al ‘Premi Agna Canalias Mestres de Literatura’; el Centenari de l’Orfeó Vicentí al ‘Premi Joan Cererols i Fornells de Música’ i l’artista Vicenç Miró al ‘Premi Antoni Serra i Fiter d’Arts Visuals’.

En la categoria de Coneixement i Innovació, l’A.C.A. TV Sant Vicenç dels Horts s’ha presentat per al ‘Premi de Comunicació’. Pel que fa a la categoria d’Entorn i Sostenibilitat, ha estat el Centre d’Estudis Locals (CEL) de Sant Vicenç dels Horts qui ha presentat la candidatura del Forn Romà per al ‘Premi Josep M. Jujol i Gibert a la Preservació del Patrimoni Cultural’. Finalment, al ‘Premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular’ hi optaran dos esdeveniments històrics i culturals del nostre municipi: la Cavalcada de Reis i la celebració de la Setmana Santa.

Per últim, dins la categoria de Cohesió Social i Territorial i Compromís Cívic, l’Associació Juvenil Centro Amigos s’ha presentat per al ‘Premi Joan N. Garcia Nieto al compromís cívic i la cohesió social’. En total, el món cultural i artístic vicentí estarà representat per aquestes deu candidatures. Els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat van néixer l’any 1999 i es convoquen cada dos anys. Enguany es lliuraran el 14 de novembre de 2014 a l’Atrium de Viladecans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here