La sortida que es va fer aquest dissabte, va servir per celebrar una festa d’inauguració de les 4 cabanes de pedra seca que han estat reconstruïdes

La Unió Muntanyenca Eramprunyà i el grup ecologista Quercus, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà, van organitzar dissabte una visita al puig del Mont-ras de Gavà per donar per inaugurades les cabanes de vinya que han estat reconstruïdes emprant la tècnica original de la pedra seca, sense cap tipus de morter ni ciment.

Aquestes barraques, que se situen al sud-est just a sota del pic de les Agulles, eren utilitzades en l’agricultura tradicional, per guardar les eines del pagès durant la jornada, i també per fer-hi nit durant els dies de verema.

El conjunt de quatre cabanes està orientat a migdia, i han estat reconstituïdes d’acord amb un projecte iniciat pel grup ecologista l’any 2012. Cadascuna de les quatre barraques ha rebut un nom propi, relacionat amb la natura o algun fet commemoratiu.

Així, una de les quatre rep el nom de “barraca del cinquantenari”, en commemoració als 50 anys de la fundació de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, que es va celebrar el 2013. Una altra cabana, la situada en el lloc més exposat, rep el nom de “barraca dels vents”. Les altres dues reben els noms, respectivament, de “barraca del abellerot” i “barraca de la perdiu”.

A més de les quatre cabanes, s’ha construït un recer o paravent denominat “mirador del Delta”, des d’on es pot veure, a l’altra banda de la vall de la Sentiu, el delta del Llobregat i Barcelona.

Les quatre cabanes han estat incloses a l’inventari de construccions en pedra seca promogut l’Observatori del Paisatge a partir d’una idea inicial de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

La sortida es va fer 9 del matí des del parc del Mil·leni per pujar en cotxe fins la cadena de la Clota a Begues on es va iniciar, a partir de les 9.30 hores, el recorregut a peu. L’activitat es va allargar fins les 13.30 hores.

 

Font: elBruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here