En el cas de Castelldefels, les dos regidors que renunciaran a les severa actes havíen abandonat Convergència, mentre que en el cas de Sant Vicenç els també dos regidors no adscrits, havien format part del grup socialista

Castelldefels

CDC recupera dos regidors a Castelldefels amb la renúncia d’Anna Maria Pérez i Albert Sáenz a les seves actes com a no adscrits, després que deixessin el grup municipal l’abril del 2013. CDC només tenia ara un regidor a l’oposició, Xavier Amate, ja que el grup va afrontar una altra crisi interna el desembre del 2013, quan va trencar el pacte de govern amb el PP i AVVIC.

Amate va passar a l’oposició però l’altre regidor, Santiago Barona, va rebutjar la decisió i va ser expulsat del partit, tot i que ha continuat a l’equip de govern. Els nous regidors seran Xavier Altarriba, que prendrà possessió del càrrec en el ple d’aquest dijous, i Francesc Xavier Duch, que ho farà el novembre.

Sant Vicenç dels Horts

El grup municipal dels socialistes a Sant Vicenç tornarà a ser el grup majoritari al Ple municipal, després que els dos ex regidors socialistes hagin tramitat la sol.licitud per donar de baixa la seva acta com a electes locals. Així, la localitat recuperarà els set regidors del PSC que van ser votats en les eleccions 2011.

A finals de juny de 2014, els regidors Carlos Gómez i Juan Cañadillas, fins aleshores membres del Grup Municipal del PSC, van presentar una instància comunicant que abandonaven el grup municipal socialista i passaven a ser regidors no adscrits a cap grup. Això implicà que el grup municipal del PSC al consistori passés durant aquests mesos de 7 a 5 membres, situant-los com a segona força al Ple.

En paraules del regidor i candidat Del PSC a les properes Municipals 2015, Miguel Comino, “amb la renúncia a les actes de regidors dels fins ara electes no-adscrits, es restablirà la normalitat democràtica al nostre Ajuntament, on el grup socialista tornarà a ser majoritari, tal i com els vicentins varen expressar a les urnes”. “Els set regidors i regidores que va obtenir el PSC al 2011 continuaran estant al servei del projecte socialista a Sant Vicenç tal i com va ser la voluntat dels votants de la candidatura socialista”, ha afirmat Comino.

Al ple de novembre encara per convocar, es demanaran les actes com a regidors del dos nous regidors socialistes que entraran a formar part del grup municipal PSC Sant Vicenç dels Horts, Iván Jiménez i Julio Zàrate.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here