En aquesta segona franja horària ens hem fixat en la zona del nord del Baix Llobregat. A mida que avançi la resta de la jornada, us oferirem les segones dades de participació a les 18h (consulta dades 13h) i continuarem movent-nos per la comarca, per tal d’aconseguir una fotografia el més acurada possible del desenvolupament del 9N al Baix Llobregat. Tancarem el seguiment especial d’aquest #9NBaixLlobregat des de la capital de la comarca, Sant Feliu, amb la crónica del contacte informatiu de l’alcalde de la localitat, Jordi San José,  i el diputat d’ICV-EUiA, Jaume Bosch i des d’on seguirem l’escrutini

Martorell: Prop de 5.000 vots a les 15.30h de la tarda

9n1-2Els tres punts de votació del procés de participació s’han obert amb tota normalitat i s’han registrat moltes cues en l’obertura de la jornada. Un dels primers a votar ha estat l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), com d’altres regidors de l’Ajuntament. L’únic incident ha estat que a les portes de l’Institut Joan Oró hi havia ous esclafats, fet que no ha impedit obrir el centre.

Un quart d’hora abans de les 9 del matí, l’hora d’obertura dels centres, prop de tres-centes persones feien cua a la localitat baixllobregatina.

Les darreres dades facilitades pels coordinadors dels tres punts de votació -IES Pompeu Fabra i Joan Oró i l’Escola Oficial d’Idiomes- a les 15.30h apunten a un total de 4.892 martorellencs que han passat per les urnes. L’afluència a la jornada participativa del 9N a Martorell continua creixent i  ja han votat 4.892 persones.

Desgranat per cadascun dels tres punts de votació, a l’IES Joan Oró havien votat ja 2.245 persones, a l’IES Pompeu Fabra ho havien fet 1.835 i a l’Escola Oficial d’Idiomes 812.

Les dades corresponents a la primera estimació de participació a les 13.00h situaven el número de participants a Martorell a aquella hora en 3.588 persones. Els tres punts de votació local es troben situats a l’avinguda Fèlix Duran i Cañameras, i romandran oberts fins a les 20.00h.

Un dels primers a votar ha estat l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, que ho ha fet a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI). Esteve ha explicat que “serà un dia fantàstic, de participació, de democràcia i d’esperit cívic que són els trets que ens defineixen com a poble. Demano a la gent que vagi a votar, sigui quina sigui la seva opció, perquè aquest gest és el primer pas per la democràcia i aquest 9N ho és cap a la nostra llibertat”.

9n7

Altres portaveus de diferents grups municipals de l’Ajuntament també es troben a peu d’urna seguint la jornada de participació. En aquest sentit, el regidor d’ICV, José Simón ha dit que “veig que la gent té ganes d’expressar-se i ens alegrem que tothom hi participi. Des d’ICV el que menys ens interessa és el resultat sinó que es fomenti la possibilitat de participació ciutadana. És un pas que dóna Catalunya i que tant debò aquests mecanismes també es puguin utilitzar també en l’àmbit municipal”.

El regidor d’ERC, Adolf Bargués ha assegurat que “m’he emocionat veure gent molt variada que ha votat des de primera hora del matí. El 2010 amb aquella campanya a Arenys va ser el punt de partida i haver arribat fins aquí és bestial. Avui és el triomf de les urnes i de la legitimitat per davant de la legalitat”.

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here