El procés participatiu del 9N es va succeir amb total normalitat en els dos punts de participació de Sant Feliu, capital de la comarca i localitat des d’on hem fet el seguiment de la jornada. Al llarg del dia van participar en el procés a Sant Feliu, un total d’11.595 persones, les quals van dipositar una papereta en algun dels dos instituts públics Martí Dot i Olorda habilitats com espais de participació

Els resultats totals deixen palesa la victòria del Sí-Sí, que obté el 70,02% dels vots, amb el suport de 8.119 persones. L’opció del Sí-No representa el 17,27 % dels resultats, elegida per 2.002 persones. A més, també hi ha un 0,91% de vots (106 persones) a favor de Sí en la primera pregunta però que deixen en blanc la segona qüestió. Pel que fa al No, un total de 848 persones, és a dir, el 7,31% dels participants, s’han decantat per aquesta opció. D’altra banda, es comptabilitzen un 4,12% de vots que fan referència a altres i un 0,36% de vots blancs.

Sí – Sí: 8.119 vots (70,02%) Sí – No: 2.002 vots (17,27%) Sí – En blanc: 106 vots (0,91%) No: 848 vots (7,31%) En blanc: 42 vots (0,36%) Altres: 478 vots (4,12%)

Donat que el procés participatiu es va fer sense cens oficial, no es disposa de les  dades de participació reals de la població de Sant Feliu. En qualsevol cas, si fem una comparativa amb el cens de les darreres eleccions al Parlament Europeu, celebrades el maig de 2014, en aquella ocasió el cens a Sant Feliu va ser de 32.713 persones. Tenint en compte aquest cens, la participació del 9N se situaria en un 35% però aquesta xifra no s’ajustaria a la realitat ja que en el procés s’ha permès participar a les persones majors de 16 anys.

Recollida de signatures

Paral·lelament al procés participatiu, tant des de l’institut Olorda com des del Martí Dot i també des de la plaça de la Vila es van recollir signatures de suport al manifest de denúncia contra l’Estat espanyol que es presentarà davant les principals organitzacions internacionals (ONU, Parlament i Comissió Europea, Consell d’Europa i Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa). Precisament, el divendres passat, tots els regidors i regidores de l’Equip de Govern (ICV-EUiA-ISF i CiU) van signar la denúncia contra l’Estat espanyol en tant que responsable de vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític i impedir l’exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here