Tot és a punt per a la celebració del 4t Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que tindrà lloc avui divendres 14 per la tarda, i dissabte 15 de novembre durant el matí a l’Espai Maragall de Gavà. Amb el lema “Les dones com a agents de canvi econòmic i social”, el 4t congrés vol centrar el debat i les reflexions en aquesta edició sobre l’emprenedoria femenina i en femení, la feminització de la pobresa, les noves organitzacions del temps del treball i el lideratge de les dones en els moviments socials

La sessió inaugural del divendres es durà a terme amb la presència de Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà, municipi amfitrió d’aquest quart Congrés, Montserrat Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà.

El Congrés comptarà amb una primera taula inaugural a partir de les cinc de la tarda del divendres a l’entorn de “Les dones com agents de canvi econòmic”. A la taula hi estan convidades dones vinculades al món acadèmic i empresarial que debatran sobre diversos temes a l’entorn de les diferencies salarials per motius de gènere, la feminització de la pobresa, els sostres de vidre (limitacions de sous i carreres professionals) o la conciliació laboral entre d’altres. La moderadora d’aquesta taula serà la periodista Eva Peruga, experta en política internacional i gènere.

Tant la tarda del divendres com el migdia de dissabte es tancaran amb les presentacions i debat de les conclusions dels treballs precongressuals fetes a les diverses subseus de la comarca al llarg dels darrers sis mesos. El divendres tindrà tancament especial jornada amb l’actuació de la cantant Martirio, que interpretarà “La Mujer i la Copla en nuestra educación sentimental”.

La dones com a agents de canvi social serà l’altre eix a tractar i al que se l’hi dedicarà tota la sessió de dissabte. Aquest eix vol posar sobre la taula qüestions relatives a la dona i la seva participació en el món polític, reivindicatiu i associatiu. Al mateix temps la taula introduirà el debat i la discussió a l’entorn de la necessitat, els reptes i l’impacte de les associacions de dones en ple segle XXI. Un altre dels punts destacats serà la posada en comú d’experiències en grups de masculinitat inspirats en els col·lectius feministes.

Les conclusions que tindran lloc dissabte al migdia serviran per posar el punt i final a aquest quart Congrés que acabarà amb un to festiu a ritme de batucada al Passeig Joan Maragall de Gavà.

Vegeu programa AQUÍ

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here