A finals del mes d’octubre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 64.472 persones, augmentant respecte el mes anterior en 493 (0,8%) i situant la taxa d’atur registrat al 15,1%. Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat ha disminuït en 6.151 respecte octubre de 2013

La disminució de l’atur d’aquest mes s’ha observat entre els homes (388 més) i en les dones (105 més). Les dones, però, continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (17,1% davant el 13,4%). Per edats augmenta l’atur entre tots els col·lectius. El grup d’edat que registra el major augment relatiu de l’atur és entre els menors de 25 anys (141 més, +3,2%), el grup d’edat de 25 a 44 anys registra el major increment en termes absoluts de persones aturades registrades (185 més).

Per sectors i activitats econòmiques l’augment de l’atur es concentra en comerç, restauració i hoteleria (358 persones més), transports i comunicacions (117 més) i sanitat i serveis socials (101 més). Respecte a l’any anterior cal destacar la continuada disminució de l’atur de persones que estaven ocupades en el sector de la construcció (-1.959), en els serveis a la producció (-1.685) i en la indústria (-1.397).

Respecte als municipis de la comarca, la localitat amb més persones aturades és Sant Vicenç dels Horts (20,2%) i la vila amb menys % d’atur és Sant Just amb un 8%.

taulaaturnovembre2014

Al web de l’Observatori Comarcal es pot consultar el document complet i les dades detallades per municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here