Ho va fer en el marc de la trobada de regidors del PPC al Baix Llobregat que es va celebrar aquest cap de setmana a Cornellà. Sanchez-Camacho també va reiterar la voluntat de Rajoy “sempre que Mas vulgui de veritat” de dialogar sobre els 23 punts que afecten “a la millora i l’economia dels catalans”

Cornellà de Llobregat. (EFE).- La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, es va mostrar dissabte “orgullosa” de la querella presentada per la Fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per la convocatòria del 9N, i va assegurar en aquest sentit que “la justícia ha de ser igual per a tots”.

La líder popular va lamentar així mateix la “hegemonia del pensament únic” i va assegurar que l’independentisme “ha tocat sostre” a Catalunya.

Sánchez-Camacho va participar dissabte al matí a Cornellà al congrés del PP del Baix Llobregat, una comarca que va qualificar de “repte” entre els objectius del partit.

La líder popular va dir “com a demòcrata, com a catalana i com espanyola estic orgullosa que l’estat democràtic de dret hagi funcionat” en presentar-se una querella per quatre delictes contra el president de la Generalitat i dos de les seves conselleres.

Sánchez-Camacho va recordar que “el 8 d’abril el Congrés va rebutjar la realització d’un referèndum a Catalunya per la majoria dels representants”, i va afegir: “ahir vam veure com s’actuava des de la justícia contra el president i les conselleres per saltar-se la llei, perquè la justícia és igual per a tots”.

La presidenta del PPC va assenyalar que “en aquest cas han funcionat els tres pilars de la democràcia: el Congrés, la Justícia i el Govern”.

“El Congrés va rebutjar que una comunitat autònoma pogués decidir el futur d’Espanya, la Justícia ha deixat clar que ningú pot saltar-se les lleis i el Govern ha impugnat la primera consulta que es va proposar a Catalunya i el simulacre que es va fer després”, va ressaltar Sánchez-Camacho.

“Ells el que han fet ha estat un simulacre amb unes urnes de cartró en un procés de cartró”, va afegir la líder popular, que va apuntatrque “els ha sortit malament el procés perquè, segons els seus còmputs, que no són els nostres, hi ha 1,8 milions de persones que defensen la independència”.

“El PP és el partit de la majoria, del govern d’Espanya, al que han votat més d’11 milions d’espanyols, un partit amb vocació de majoria que ha de donar resposta a les necessitats dels més de 4 milions de catalans que estan orfes de president”, va dir la líder popular.

Sánchez-Camacho va assegurar que entre la població catalana hi ha un “*hartazgo del procés, dels carrers vestits de groc” i va defensar que “els independentistes han tocat sostre, són els que són”.

Durant la seva intervenció al congrés del PP del Baix Llobregat, Sánchez-Camacho, va denunciar també que “la comissió creada per investigar el cas Pujol s’ha creat precisament per no investigar gens i tapar-se mútuament les vergonyes”.

Va lamentar que “hagin d’anar a declarar els ministres d’Espanya i la presidenta del PPC i ningú de CiU”, i va assegurar que “Jordi Pujol ha estat un frau, ha enganyat a Espanya i a Catalunya i s’ha portat els diners a paradisos fiscals mentre uns altres hem pagat per aixecar el país”.

“És una vergonya que als que complim la llei ens reprovin i als altres no”, va dir Sánchez-Camacho, que va assegurar que “aquest partit sap molt bé el que és la manipulació independentista i l’hegemonia del pensament únic, ja ho vam viure després del debat de l’Estatut, però els va sortir malament perquè va ser quan el PP va aconseguir els seus millors resultats”.

Sánchez-Camacho va dir que “la solució de Catalunya passa per les lleialtats mútues: si Mas vol debatre sobre els 23 punts que afecten a la millora dels catalans, el Govern d’Espanya està disposat a estendre ponts i a treballar conjuntament, però si segueix sent deslleial contra Espanya no pot haver-hi diàleg”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here