Coincidint amb la Setmana Europea de Residus, que se celebra del 23 al 29 de novembre, aquestes localitats baixllobregatines acolliran aquestl diumenge 29 de novembre diversos mercats

Cervelló

La Rambla Josep Tarradellas serà de nou un espai on tots els veïns i veïnes de la vila podran presentar  aquells objectes, creacions i idees que poden conformar el bescanvi, aprofitant també que s’acosten les dates de Nadal.

La finalitat de la Fira és, a més de donar sortida a totes aquelles coses que guardem i no necessitem per a d’altres que sí, fomentar hàbits en l’àmbit del reciclatge.

És per això que a més de les parades dels participants, durant el matí es realitzaran diverses actuacions relacionades amb la reutilització i cura del Medi Ambient.

Sant Feliu

D’una banda, hi haurà un Mercat de segona mà on es vendran objectes usats en bon estat. Aquest mateix mercat té una vessant solidària ja que algunes de les parades que hi participen destinaran tots els beneficis que obtinguin al Banc d’Aliments i a la compra de regals per a la campanya de Nadal “Cap infant sense joguines”. D’altra banda, la plaça també acollirà un Mercat d’intercanvi on es podran intercanviar objectes, ja siguin vells o nous, sense que hi hagi cap requeriment de diners. A més, en el mercat, que estarà obert de 10 a 14 h, es realitzaran diversos tallers de sostenibilitat.

Els diversos mercats són oberts a la participació de tota la ciutadania. En cas que es vulgui muntar una parada amb una taula on exposar els objectes a vendre o intercanviar, cal inscriure’s prèviament al Casal de Joves (93 666 45 03 – infojove@santfeliu.cat) o a Can Ricart (93 685 80 02 – solidaritaticooperació@santfeliu.cat). En el cas del Mercat d’intercanvi, una altra opció per participar és passejar pel mercat per intercanviar algun objecte personal, ja sigui directament als paradistes o a la resta de persones que visitin el mercat.

Amb l’organització d’aquests mercats, l’Ajuntament pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’allargar la vida dels objectes i evitar convertir-los en residus a través de l’intercanvi o la venda a altres persones d’allò que no necessitem però que pot ser útil a tercers.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here