[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]om a punt d’obrir les portes de la 41a Fira Avícola Raça Prat, una marca consolidada i cada cop més reconeguda i preuada a Catalunya, tant per la seva importància com a raça amb la IGP de qualitat com per la matèria primera que proporciona en el món de la gastronomia.

Aquest any, la Fira Avícola ens portarà algunes novetats i esdeveniments interessants. Un d’ells és la construcció, a càrrec de l’Ajuntament, d’unes instal·lacions per a la cria de pollastres de la raça Prat que es cediran a l’Associació de Criadors per tal que les gestioni. La idea és acollir visites d’escolars i de públic en general per donar a conèixer la cria del pota blava a les generacions més joves i a altres persones que en volen saber més coses.

Una altra activitat que ha comptat amb la participació de la gent del Prat ha estat la creació de les imatges de la Fira Avícola i de la Mostra d’Entitats d’enguany. Ha estat una col·laboració amb l’Escola d’Arts del Prat, que amb la creativitat i la tasca de bona part de l’alumnat, ha proposat una sèrie de “galls exquisits” que conformen les imatges d’aquesta Fira. No us perdeu l’interessant documental sobre el procés de creació que s’ha seguit.

Tampoc no us heu de perdre l’audiovisual que es projectarà a l’estand municipal dins el recinte firal. Al cap de 20 anys de la signatura del Pla d’Infraestructures i Medi Ambient del Delta de Llobregat, conegut com a Pla Delta, aquest audiovisual ens mostrarà imatges de les transformacions que hi ha hagut en el territori del Prat al llarg d’aquests anys. El Pla Delta va ser un conveni de cooperació entre administracions que va permetre que la ciutadania del Prat es beneficiés de les contrapartides de les obres de grans infraestructures de Catalunya com són l’aeroport i el port. Per al Prat, el Pla Delta ha suposat una millora de qualitat de vida i la recuperació d’espais naturals per a l’ús ciutadà i de patrimoni.

Com cada any, trobareu les entitats de la ciutat en la 12a Mostra d’Entitats, i el comerç del Prat celebrarà la 27a Mostra Comercial.

Us desitjo a tots i totes que gaudiu de la nostra Fira Avícola.

Lluís Tejedor, Alcalde del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here