Sant Boi va celebrar el passat cap de setmana, del 6 al 8 de desembre, la 68a Fira de la Puríssima. 530 expositors (entre ells, 114 expositors locals) van participar en aquesta edició del certamen. La Fira  va tornar a ser un reflex fidel de l’evolució de la realitat social i econòmica de Sant Boi, tot incorporant com a gran novetat el sector de l’emprenedoria i l’economia social i solidària

Trobada d’Economia Social i Solidària

L’Ajuntament va prescindir enguany de l’estand municipal i va apostar en el seu lloc per organitzar a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una trobada d’iniciatives locals d’economia social i solidària. 16 emprenedors i emprenedores, la majoria gent jove, hi van ser presents per donar a conèixer els seus projectes.

Es van dur a terme una dotzena d’activitats, entre elles el taller infantil Lego Serious Play, plantejat per estimular idees imaginatives sobre un món més solidari, i un taller de reutilització de roba mitjançant tècniques d’estampació.

L’Espai de la Solidaritat

Aquest espai clàssic de la fira es va reformular per recollir diferents iniciatives de caràcter social i solidari, amb la participació de 18 entitats ciutadanes.

Durant els tres dies del certamen s’hi van recollir joguines per a aquest Nadal i aliments per ajudar a cobrir les necessitats de les famílies amb més dificultats.

Unes 4.000 persones van col·laborar d’una o altra manera amb les diferents iniciatives solidàries proposades.

Carpa Fresca

Dissenyada per joves de la ciutat com una representació de la zona agrícola de la comarca, la Carpa Fresca va ser visitada per milers de persones i va acollir tallers infantils d’herbes aromàtiques i horta vertical, una showcooking de carxofes i una mostra de pomes i peres del Parc Agrari del Baix Llobregat.

S’hi van repartir 1.500 berenars amb xocolata.

I Fira de la Cervesa Artesana

Una de les grans novetats populars d’aquesta edició va ser la Fira de la Cervesa Artesana, en què van participar 14 marques.

Més de 10.000 persones van degustar cerveses en aquest nou espai.

Programació cultural i de lleure

La programació d’activitats culturals i de lleure va tenir com a activitats estelars un concert d’Antonio Orozco (800 persones assistents), la Mostra de Dansa i Balls Moderns (2.500 persones assistents a les vuit actuacions realitzades) i l’espai de concerts musicals amb tast de vins i caves Vi Cult (1.800 persones). L’Orquestra Simfònica del Vallès ha presentat un espectacle de sarsueles.

Mercat d’Art Jove

30 parades van mostrar productes artístics fets per joves de la localitat i l’entorn. El mercat va atreure un miler de persones durant el certamen. Més de 500 van participar en diferents tallers.

A manca de completar el recompte, la Fira de la Puríssima, que cada any aplega a Sant Boi més de 260.000 persones i té un impacte econòmic superior als 8 milions d’euros, va tornar a ser l’esdeveniment de l’any amb més afluència de públic a Sant Boi.

2.000 persones van fer servir el Firabus per moure’s al llarg del recinte firal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here