Els primers 1.000 ciutadans de l’àrea metropolitana que decideixin comprar una bicicleta elèctrica podran beneficiar-se d’un descompte de 250 euros

Més de 300 persones s’han acollit en 15 dies a la campanya de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per subvencionar la compra de bicicletes elèctriques. El vicepresident de Transport del AMB, Antonio Poveda, ha assegurat que la campanya s’ampliarà “en cas de necessitat”.

La campanya engegada aquest mes de desembre consisteix en una subvenció de 250 euros per als primers 1.000 ciutadans de l’àrea metropolitana que decideixin comprar una bicicleta elèctrica, el cost de la qual oscil·la entre els 1.200 i 1.500 euros. Hi ha una xarxa de 23 tendes adherides a la promoció que disposen de l’oferta i on els ciutadans poden dirigir-se per gaudir d’aquest descompte, que podrà acumular-se a altres promocions existents. Del total d’establiments, quatre es troben situats en el Baix Llobregat (Outside Sports, a Begues; Norauto, a Sant Boi: SJD Bikes, a Sant Joan Despí, i el centre Decathlon de Sant Boi). La iniciativa contempla la subvenció de 500 unitats en 2014 i altres 500 pel 2015.

Aquesta és una de les accions incloses al Programa de Mobilitat Sostenible 2014- 2015, dotat amb un pressupost de 2,6 milions d’euros i que té com a objectiu avançar de forma imminent des de la perspectiva ambiental.

La bicicleta aporta la possibilitat de realitzar desplaçaments de fins a 5 quilòmetres sense emetre gasos contaminants, sense fer soroll, amb una ocupació reduïda de l’espai públic i amb un cost molt baix. En el cas d’utilitzar una bicicleta elèctrica, s’amplia el potencial i la competitivitat d’aquesta manera de transport respecte del vehicle privat, ja que es pot arribar a zones amb majors pendents i no discrimina a les persones de més edat o que estiguin menys preparades físicament.

 

Font: elbruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here