Aquesta tradició tan arrelada a la nostra comarca, té especificitats en funció de la localitat. A Castelldefels, per exemple, els Reis arriben via marítima a Port Ginesta, mentre que a Sant Vicenç dels Horts, canalla i adults poden gaudir d’una de les cavalcades de Reis més antigues de Catalunya. Troba la teva localitat i no et perdis aquesta tradició nadalenca!

Abrera

Begues

Castelldefels

Ses Majestats han anunciat que desembarcaran a les 12 hores al Port Ginesta, on gaudiran d’una recepció oficial per part de l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament i recolliran, ajudats pel seu seguici, les cartes de tots els nens i nenes que s’apropin al port a rebre’ls. Des d’allà, els Reis d’Orient es traslladaran en cotxes d’època, cedits per Mayte De Moner, fins al Castell de Castelldefels per descansar i ultimar els preparatius de la Cavalcada i l’operatiu nocturn de repartiment de regals.

La Cavalcada de Reis pels carrers de la ciutat començarà a les 18 hores. Com fan cada any, Ses Majestats sortiran del Castell i faran el següent recorregut acompanyats de les carrosses de diferents entitats de Castelldefels: avinguda Manuel Girona, plaça Joan XXIII, avinguda Manuel Girona, avinguda Constitució, carrer Doctor Ferran, carrer Arcadi Balaguer, i finalment plaça de l’Església, on es preveu que la cavalcada arribi sobre les 20 hores aproximadament.

Seguint el protocol, el Reis Mags faran primer la seva ofrena al pessebre i després, ja al balcó de l’ajuntament escoltaran la carta de desitjos comuns dels nens de la ciutat i rebran de mans de l’alcalde la clau de la ciutat per poder accedir a totes les llars de Castelldefels.

Just abans de començar el repartiment de regals, els Reis recolliran més cartes a les portes de l’Ajuntament.

Castellví de Rosanes

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Castellví per l’Av. Mare de Déu de Montserrat. Un cop la carrossa sigui a la plaça del poble, s’adreçaran als nens i nenes i a les seves famílies des del balcó de l’Ajuntament.

Tot seguit, rebran els infants a la sala del CCR i recolliran les últimes cartes i desitjos. En finalitzar la recepció, els tres reis iniciaran el repartiment de regals per les cases del municipi.

Cervelló

 Com cada any, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar realitzaran una  visita a Cervelló abans d’iniciar la seva feina a la nit. Abans de recórrer el poble, realitzaran una parada a les residències d’avis.

A les 18h, començarà la Cavalcada Oficial  amb els seus patges i acompanyants des del C/Raval Bassons (l’antiga serradora)  i per tot el carrer Major.

Sobre les 18:30h, els Reis d’Orient faran una parada a l’Església de Sant Esteve per a fer l’ofrena i entrega dels seus presents.

Tot seguit, continuaran amb el seu recorregut fins a arribar a l’Ajuntament sobre les 19h, on seran rebuts oficialment per l’alcalde, l’equip de govern i autoritats, es dirigiran a tots els assistents amb unes paraules i se’ls hi lliurarà la Clau Mestre de les cases de la vila per a poder desar els regals a la nit.

Després de la recepció, els reis continuaran amb la cavalcada pel carrer Major fins a arribar al Pavelló on Ses Majestats atendran a tots els nens i nenes de Cervelló, recolliran les seves cartes i els hi entregaran un obsequi.

Com a recomanació, cal dir que s’aconsella anar a dormir d’hora i posar queviures perquè els reis i ajudants puguin agafar forces.

Collbató

Els Reis Mags d’Orient sortiran de les Coves del Salnitre a les 18:00 h. La comitiva Reial i els patges faran el recorregut damunt les carrosses pels carrers del poble. Hi haurà xocolatada, entrega de regals al Casinet ….

Horari: de 18:00 h. fins 21:00 h.

Lloc: Sortida: Coves del Salnitre. Recorregut pel poble:C/ Mil·lenari,C/ Bonavista, C/Muntanya,C/ de les Parellades,C/Rambla Mansuet,C/Joan Vacarisses. Entrega de regals:Casinet

Corbera

Cornellà

Després de la festa de rebuda a Ses Majestats, a les 18.40h començarà la cavalcada per la ciutat. L’aturada davant de l’Ajuntament serà a les 20h i el recorregut acabarà a les 21.45 al carrer d’Ignasi Iglesias.

El Papiol

Enguany la cavalcada començarà a les 18 h de la tarda i des del Carrer del Carme, passarà per l’Av. Generalitat, el carrer Dr. Trueta i de nou l’Av. Generalitat fins a arribar a l’Ajuntament on els reis d’Orient seran rebuts per l’alcalde.

Aquest els lliurarà la clau mestra del poble i els cedirà el balcó de l’Ajuntament on els reis es dirigiran a tots els nens i nenes que es trobin davant la casa de la Vila.

El lliurament de cartes es farà al mateix Ajuntament (només es farà al Pavelló Municipal si plou). Per evitar aglomeracions es cridarà per megafonia als nens i nenes del poble que vulguin lliurar la carta als reis en diferents grups, segons l’edat. Primer els més petits, després els més grans. En cas de les famílies amb nens de diferents edats podran entrar tots amb el grup del germà més petit.

El Prat

A les 17.30 hores, a la plaça de Catalunya, tindrà lloc la recepció oficial per part de les autoritats locals de SSMM els Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Com mana la tradició, Ses Majestats els Reis d’Orient seran rebudes per les autoritats de la ciutat i per tots i totes les que volgueu acostar-vos-hi.

Com mana la tradició local, se’ls farà entrega de les claus de ciutat, així com del pa i la sal, símbols de pau i solidaritat.

La cita reial acaba de començar i ens haurem d’afanyar perquè al Barri de Sant Cosme les carrosses ja estan preparades per al  recorregut de la Cavalcada Reial.

A les 18.30 hores, al c. Riu Llobregat (davant de Policia Local) començarà  i continuarà per c. Xúquer, la pl. Pirineus, c. Serra del Cadí, av. Pompeu Fabra, av. Remolar, c. Lleida, cra. Marina, av. Verge de Montserrat, c. Frederic Soler, c. Ferran Puig, fins a arribar a la pl. de la Vila.

A les 20 hores, aproximadament, està prevista l’arribada a la plaça de la Vila. Tot un espectacle de llums  rebrà els Reis Mags amb els honors deguts. Ses Majestats pujaran al balco de l’Ajuntament des d’on llençaran el seu missatge a tots els nens i nenes del Prat. Estigueu a l’aguait!

Esparreguera

Esplugues

Com cada any, a la tarda en Fanguet donarà la benvinguda a Ses Majestats a la plaça Catalunya, a partir de les 17.30 h. Els Reis saludaran la ciutadania i faran un petit parlament, a més de rebre, de la mà de l’alcaldessa, Pilar Díaz, la clau màgica que els permetrà obrir les portes de totes les cases de la ciutat per deixar-hi els regals.

Tot seguit començaran la desfilada pels carrers de la vila acompanyats per les entitats ACAE, AVV el Gall, Colla de Geganters, Colla de Castellers, Cilindros Rebeldes, Diables Boiets Esquitxafocs, Colla dels Tres Tombs, Drums i Taller Flamenco. Hi col·laboraran, a més, el Centre Josep Pons, Creu Roja i ETV.

Sortint de la plaça Catalunya, el seguici recorrerà l’av. Cornellà, av. Isidre Martí, Àngel Guimerà, Nou, Laureà Miró, Anselm Clavé, plaça Sant Lluís de la Pau, Lleialtat, Enrique Tierno Galván, av. Ciutat de l’Hospitalet, Jocs Florals, Molí, Cedres i Serra del Cadí.

El recorregut acabarà a la rambla Verge de la Mercè, cap a les 20 hores, on en Fanguet acomiadarà els Reis fins a l’any vinent.

Teatre al Museu

L’obra En Fanguet i els tres Reis arriba als 10 anys de representacions. A poques hores perquè arribin Ses Majestats a Esplugues, avui al migdia, als jardins de Can Tinturé, l’Escudeller Reial tornarà a compartir amb els nens i nenes la història de com va conèixer Baltasar, Melcior i Gaspar.

Gavà

Visita a la clau de la ciutat

Avui de 10 a 13,30 hores tornarà a estar  exposada a la sala de plens de l’Ajuntament la clau de la ciutat.

Es tracta de la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat de Gavà i que l’alcaldessa, Raquel Sánchez, entregarà a ses Majestats els Reis Mags d’Orient avui a la tarda, abans de començar la cavalcada, per tal de que puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat per deixar els seus regals.

Tots els nens i nenes que vagin a veure de prop aquesta clau màgica rebran a més una llumeta que s’encendrà durant la cavalcada.

La Cavalcada

 

Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran a la ciutat a partir de les 18.30 hores a  la plaça de Jaume Balmes, que estarà engalanada per a l’ocasió, i on rebran de mans de l’alcaldessa, Raquel Sánchez, la clau que obre totes les llars de la ciutat. D

urants aquests dies l’Herard s’ha encarregat de preparar la ciutat: ha engalanat els carrers, ha repartit cartes i llumetes, ha preparat la plaça. Ara necesita l’ajuda dels nens i nenes per contribuir a la màgia del dia. L’Herard els demana que portin les llumetes que s’han repartit a la visita a la Clau de la Ciutat.

 

A partir de les 19.30 hores iniciaran el recorregut pels carrers de la ciutat. Ses Majestats repartiran il·lusió pujats sobre llampants carrosses, totes ricament guarnides. Enguany seran 10 els vehicles que conformaran el seguici, que sortirà de la plaça de Jaume Balmes i pujarà per l’avinguda Diagonal i el carrer de Guifré el Pelós, girarà pel carrer de Sant Lluís fins arribar a la plaça de Catalunya, baixarà per l’avinguda d’Eramprunyà i la rambla de Maria Casas per tombar a l’alçada del carrer del Centre, seguirà pel carrer de Sant Nicasi i el carrer de la Rectoria per arribar a la plaça de l’Església on farà una parada. Després seguirà el seu itinerari pel Passeig de Joan Maragall, pujarà pel carrer de Montflorit i tombarà de nou pel carrer de Sant Pere.

 

Es preveu que a la cavalcada participin 180 voluntaris,  dels quals un nombre molt importants seran infants i que es reparteixin  mes de 2.700 quilos de caramels, tots ells aptes per a celíacs. A més hi hauran 70 participants de la Companyia General del Foc que portaran la carrosa amb el Musol i la de carbró; 20 participants de Sonaquetomba i 15 de Zahareth group.

La Palma de Cervelló

Martorell

La nit més màgica de l’any, la d’avui 5 de gener, comença aquesta tarda, amb l’arribada de ses majestats al Pont del Diable, tot llum i il·lusió. Els responsables del Patronat de la Cavalcada de Reis ho tenen tot a punt: patges, carrosses i el recorregut, que comença a la Vila, passa per l’Ajuntament i el pont d’Anoia i culmina a la rambla de les Bòbiles, on els Reis rebran les cartes dels menuts.

A un quart de set de la tarda, Ses Magestats Melcior, Gaspar i Baltasar apareixeran al Pont del Diable acompanyats del patge Viu Viu, la Fada Estel on seran rebuts per l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, regidors del consistori i membres del Patronat. Des d’allà es desplaçaran fins a la plaça de la Vila.

A continuació sortiran al balcó de l’Ajuntament on l’alcalde Esteve els oferirà el tradicional pa i sal, com a símbol d’hospitalitat. A les 19h es reprendrà el recorregut de la cavalcada des del carrer de Francesc Santacana, la Plaça de Portal d’Anoia, Avinguda de Montserrat, carretera de Piera, carrer de Sant Antoni Maria Claret, avinguda de Francesc Massana, carrer de Puig del Ravell, carrer de Mossèn Cinto Verdaguer i rambla de les Bòbiles.

A les 21h la comitiva reial arribarà a la rambla de les Bòbiles on es recolliran les cartes dels infants de Martorell.

S’estrenen dues carrosses

L’entitat estrena també un parell de carrosses, una ambientada en el programa L’hora d’aventures de Boing TV, i l’altra, en els Monster High, que de ben segur encantaran als més petits.

Amb un pressupost de 33.000 euros, provinents de la subvenció de l’Ajuntament, l’aportació d’empreses col·laboradores, el fruit de diverses activitats solidàries i la venda de butlletes per al tradicional sorteig de la panera, el Patronat de la Cavalcada de Reis assegura que ses majestats “arribaran de la manera més majestuosa possible”.

La resta, ja ho sabem, que el més petits s’hagin portat bé durant l’any i que, avui, vagin a dormir ben d’hora.

Molins de Rei

Olesa de Montserrat

Pallejà

Un any més, els nens i nenes de Pallejà es preparen per a rebre avui la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 18.30 h al Pla de l’Olivella, punt d’inici de la gran Cavalcada que recorrerà els principals carrers del municipi.

Tots els ciutadans estan convidats a sortir de casa per a rebre als Reis d’Orient que recorreran el carrer Cervantes, l’avinguda Prat de la Riba, l’avinguda de la Generalitat i els carrers Pau Claris i Nostra Senyora de Loreto.

Posteriorment les carrosses passaran pel carrer del Riu i tornaran per l’avinguda de la Generalitat fins arribar a la plaça del Castell. Serà en aquest punt on l’alcalde rebrà a Ses Majestats i els hi lliurarà la clau màgica de la ciutat amb la que Melcior, Gaspar i Baltasar podran entrar a totes les llars i deixar els seus regals als nens i nenes del municipi. També, com cada any, un cop finalitzada la Cavalcada, els infants podran saludar i lliurar les seves cartes als Reis d’Orient.

La visita de Ses Majestats està organitzada per la Comissió Cavalcada de Reis i compta amb el suport de l’Ajuntament de Pallejà.

Sant Andreu de la Barca

Sant Boi

La benvinguda a Ses Majestats els Reis de l’Orient es realitzarà al parc de la Muntanyeta. L’acte començarà amb un espectacle i, en arribar Ses Majestats, el seguici es posarà en marxa fins a la plaça de l’Ajuntament on l’alcaldessa els lliurarà les claus de la ciutat perquè puguin entrar a les cases a deixar els regals.

Una cavalcada de conte

La cavalcada farà una passejada per la fantasia que inspiren els contes tradicionals amb una mirada nadalenca. Hi trobarem els personatges clàssics d’Alícia al país de les meravelles, La Caputxeta Vermella, El gat amb botes, l’Aladí i la làmpada meravellosa…

Recorregut: 17.30 h des del parc de la Muntanyeta, c/ Baldiri Aleu, rda. Sant Ramon, av. Onze de Setembre, pl. Catalunya, c/ Francesc Macià, c/Lluís Pasqual Roca, c/ Montmany, c/Eusebi Güell, ronda de Sant Ramon, c/ Frederic Mompou, c/Rubió i Ors, c/Girona, c/Pablo Picasso, pl. Pallars Sobirà, c/ Carles Martí i rambla de Rafael Casanova.

Sant Climent

Sant Feliu

La cavalcada de Reis presenta enguany importants novetats. Melcior, Gaspar i Baltasar tindran l’honor de fer el recorregut per la ciutat dalt de tres carrosses noves que sorprendran els més petits.

A més, la cavalcada estrena noves músiques, de manera que cada rei tindrà la seva pròpia melodia durant la passejada. Així, Melcior anirà acompanyat amb la música de la Banda Simfònica Ciutat de les Roses; Gaspar avançarà al so de la Banda de Majorettes de Juventud, mentre que Baltasar gaudirà de la música dels timbalers Els Cornuts i els tabalers Els Tronats de Sant Feliu.

D’altra banda, un any més, DeBotigues ajuda als Reis a fer realitat els somnis dels infants. Per això, els nens i nenes que lliurin a Ses Majestats el model de carta del Consorci de Comerç, ja sigui al campament del patge Shelín o al final de la cavalcada a la pl. Vila, podran guanyar un dels sis vals regal de 100 € que se sortejaran.

Recorregut de la cavalcada

A les 18 h, els Reis Mags iniciaran des dels jardins del Palau Falguera la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat.

El recorregut que faran Ses Majestats és el següent: Palau Falguera, Ramón y Cajal, Sant Josep, Rupert Lladó, Falguera, Prolongació Falguera, Pins, Miquel Coll i Alentorn, Hospitalet, Constitució, Sànson, Europa, Picasso, Constitució, Santa Creu, Marquesa de Castellbell, Comte de Vilardaga, Clementina Arderiu, Marquès de Monistrol, Girona, Josep Ricart, Montejurra, Laureà Miró, Jacint Verdaguer, Sant Llorenç, Bertrand, Pi i Margall i plaça de la Vila.

La comitiva reial arribarà a la plaça de la Vila a les 20.30 h, on serà rebuda per les autoritats de la ciutat.

A continuació, l’alcalde de la ciutat, Jordi San José, lliurarà al rei Melcior el pa i la sal com a símbol d’acolliment. Nens i nenes del Consell d’Infants participaran en l’acte. Així, un infant lliurarà al rei Melcior una rosa com a símbol de la ciutat; un altre infant donarà la clau de la ciutat al rei Gaspar i un tercer llegirà la carta de benvinguda amb els desitjos de tots els nens i les nenes de Sant Feliu que després lliurarà al rei Baltasar. Tot seguit, Ses Majestats els reis d’Orient i l’alcalde pronunciaran un breu discurs des del balcó de l’Ajuntament adreçat a tota la ciutadania.

Posteriorment, els reis recolliran les cartes dels nens i nenes des dels trons reials que s’instal·laran a la plaça de la Vila. En cas de pluja el lliurament de cartes es durà a terme al Casal de la Gent Gran.

Al llarg del recorregut de la Cavalcada es repartiran milers de caramels aptes per a celíacs.

Sant Joan Despí

La Cavalcada, a les xarxes socials

Enguany la Cavalcada de Reis serà molt especial, ja que per primer cop es podrà seguir a les xarxes socials twitter i facebook. La ciutadania podrà saber el minut a minut a través de @AjSJDespi i repassar els millors moments de la Cavalcada al facebook Ajuntament de Sant Joan Despí.

Novetats a banda, la nit de Reis, el 5 de gener, es començarà a respirar a partir de les 16.30 h quan Ses Majestats arribin al recinte firal (avinguda de la Mare de Déu de Montserrat). Des d’allà recorreran tots els barris de la ciutat en una cavalcada que finalitzarà a la plaça de Catalunya, on l’alcalde, Antoni Poveda, els farà el lliurament de la clau de la ciutat. Durant la cavalcada es llençaran 2.600 kilos de caramels sense gluten.

Horaris i recorregut de la Cavalcada

18 hores, barri Residencial Sant Joan Entrada pel parc de la Fontsanta (Sant Martí de l’Erm i Fructuós Gelabert)  Carrer Sant Martí de l’Erm

18.25 hores, barri de les Planes Carrer John F. Kennedy Plaça d’Espanya Carrer John F. Kennedy Carrer Pi i Sunyer Plaça de Sant Joan Carrer Trias de Bes Carrer de Sant Antoni  Carrer Gran Capità

19.30 hores, barri Pla del Vent-Torreblanca Av. de la Generalitat Av. de Lluís Companys Plaça Maria Aurèlia Capmany Av. de. Torreblanca Av. de la Generalitat

20 hores, barri Centre Carrer Creu d’en Muntaner Carrer Catalunya Carrer Jacint Verdaguer Carrer Les Torres Carrer Rius i Taulet Av. de Barcelona Carrer Bon Viatge Carrer Torrent d’en Negre Plaça Catalunya.

Sant Just Desvern

Sant Vicenç dels Horts

Tot està preparat per a l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a Sant Vicenç dels Horts.

La Cavalcada de Reis de Sant Vicenç és de les més antigues de les que es té constància a Catalunya, la primera Cavalcada es va celebrar a la vila l’any 1896. Aquesta tradició és de les més maques i màgiques de l’any, cada 5 de gener petits i grans esperen amb devoció l’arribada dels Reis Mags.

Cada 5 de gener a les 6 de la tarda, els Reis Mags apareixen per art de màgia al Centre Catòlic, des d’on baixen fins a l’Ajuntament acompanyats pels Patges Reials i les seves torxes. Dalt la tribuna el Batlle de la ciutat els entrega la clau de Sant Vicenç que els permetrà entrar a totes les cases per deixar-hi els regals.

Després els Reis Mags s’asseuen als trons reials i reben els nens i nenes que els entreguen les cartes i els expressen els seus desitjos. Tots els infants que lliuren la carta als Reis reben carmels i globus de la mà de Ses Majestats i els seus Patges. Cap a les 8 del vespre les carrosses reials s’acosten a la plaça de la Vila per recollir els Reis d’Orient i els seus Patges i iniciar la Cavalcada per Sant Vicenç.

Aixi, a les 18 h, hi haurà el lliurament de la carta als Reis a la Casa de la Vila i, a partir de les 20 h, començarà la tradicional Cavalcada de Reis, que recorrerà els principals carrers del municipi. Aquest any, l’itinerari de la Cavalcada variarà respecte a edicions anteriors, per motius de seguretat. Aquest serà el nou recorregut:

SORTIDA: plaça de la Vila, Carrer de Rafael Casanova, Carrer d’Anselm Clavé, Carrer de St. Josep, Carrer del Riu, Carrer de Barcelona, fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Carrer de Mn. Jacint Verdaguer, Carrer de St. Miquel, Carrer d’Anselm Clavé, Carrer de St. Josep. ARRIBADA: l’Avinguda de Torrelles

El cartell de la Cavalcada 2015

El dibuix d’una alumna de 3r B de l’Escola La Vinyala, Carla Fernández Mascó, ha estat la imatge escollida per la Comissió de la Cavalcada per il·lustrar el cartell per a aquest 2015. Carla Fernández, juntament amb els altres dos finalistes de la selecció, Martí Font Canals, del Col·legi Sant Vicenç, i Joel Abelló i Jara, de l’Escola La Immaculada, acompanyaran a l’Alcalde, Oriol Junqueras, i tindran l’honor de rebre a Ses Majestats i entregar-los la clau de les cases de Sant Vicenç dels Horts, a la Casa de la Vila.

Santa Coloma de Cervelló

Torrelles

Vallirana

Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Vallirana a les 6 de la tarda i faran el seu recorregut pel carrers de Vallirana oferint caramels, il·lusió i màgia a tots els infants del municipi. I també, com no, recolliran les cartes plenes de desitjos, joguines i regals per a tots.

La cavalcada s’iniciarà a l’espai cívic Les Sedes, continuarà per al carrer Major fins arribar a l’Ajuntament on Ses Majestats pujaran al balcó per adreçar unes paraules i saludar a tota la mainada que els vagi a rebre. Tot seguit la cavalcada continuarà carrer Major amunt fins arribar al c/ Miquel Batlle, per on circularà fins al carrer de l’Església on es farà l’ofrena al nen Jesús, per a tot seguit continuar la comitiva fins a Les Casetes i girar cua per, carrer Major avall, arribar al Casino on els Reis rebran les cartes de tots els nens i nenes que els hi vulguin donar.

Es comptarà amb animació, tant durant el recorregut de la cavalcada com a l’interior de la sala del Casino mentre s’esperen els reis. La cavalcada està organitzada per l’Ajuntament però comptar amb la participació activa i col·laboració de diferents entitats locals.

Viladecans

A les 18.30 hores, a l’avinguda Josep Tarradellas (davant Atriu), podreu gaudir d’un espectacle audiovisual per rebre els Reis d’Orient.

Quan Ses Majestats arribin, desfilaran amb un seguici ben animal! El Mamut de Viladecans encapçalarà la desfilada, però n’hi haurà molta més fauna que acompanyarà el recorregut. Taurons, peixos, meduses, gavines i, fins i tot, un ós polar participaran de la Cavalcada.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here